Vijesti
6. 4. 2021.

Neprihvatljiv je „porez na obnovu“ kojim Tomašević želi dodatno opteretiti Zagrepčane!

Davor Filipović za HRT4: Podjednako ću se suprotstaviti i Tomaševićevu štetnom naumu da u Resniku, usred obiteljskih kuća, izgradi golemi Centar za gospodarenje otpadom. Zagrebu su potrebni ozbiljna politika, učinkovito povlačenje EU sredstava i odgovorno upravljanje gradskim financijama, a ne novi porezi, otpad među sugrađanima i profesionalni prosvjednici koji misle da je razvijanje transparenata isto što i transparentnost!

Izdvajamo ključne poruke našeg kandidata za gradonačelnika Zagreba s gostovanja u HRT-ovoj emisiji Studio 4:

NAUMI FAVORIZIRANOG TOMAŠEVIĆA: „SAMODOPRINOS“ & OTPAD U RESNIKU

HTV-ovo istraživanje HRejting pokazalo je - za razliku od niza „anketa“ koje redovito precjenjuju platformu Možemo - da je HDZ najjača opcija u Zagrebu.

HRejting: HDZ s 18.7% najjača stranka u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji!

Razni apologeti predstavljaju Tomislava Tomaševića kao „mesiju“, ali ne problematiziraju to što želi uvesti novi porez, „porez na obnovu“, koji prikriva izrazom iz socijalizma - "samodoprinos".

Nova porezna opterećenja ne mogu biti rješenje, kao što to nije ni Tomaševićev plan da u Resniku, usred obiteljskih kuća, izgradi golemi Centar za gospodarenje otpadom. Jeste li čuli da ga itko i za to kritizira?

ODGOVORNO UPRAVLJANJE, TRANSPARENTNOST & OPORBENI NADZOR

Rješenje je u odgovornom i transparentnom upravljanju Zagrebom - vjerujem da će me sugrađani prepoznati kao osobu koja zna kako konsolidirati gradske financije.

Nakon naše pobjede, Zagrepčani će imati uvid u svaku utrošenu kunu, a oporba će moći nadzirati troškove svih većih projekata. Slučajevi poput sljemenske žicare, čija je cijena porasla za 450 milijuna kuna, moraju postati prošlost. Pa za taj iznos 4 godine možemo imati besplatne vrtiće!

CJEPIVO & VEĆA POMOĆ ZA ŽURNU OBNOVU: REČENO - UČINJENO!

Predsjednik Andrej Plenković se izborio za dodatnih 747.000 doza Pfizerova cjepiva - za upravo ono što je Hrvatska otpočetka tražila!

Podjednako tako, Vlada RH najavila je povećanje jednokratne novčane pomoći za nužnu zaštitu i popravak stambenih objekata koji su oštećeni u potresu. To je i ispunila prošlog tjedna, povećavši iznos za žurnu obnovu zgrada s 12.000 na 16.000 kuna po stambenoj jedinici, a za obiteljske kuće s 12.000 na 25.000. A Zagrepčani koji su već primili tu pomoć retroaktivno će dobiti razliku sredstava!

REKONSTRUKCIJA ROTORA - IZGRADNJA NACIONALNE DJEČJE BOLNICE

U suradnji s Vladom RH te uz učinkovito povlačenje EU novca i mi ćemo realizirati sve kapitalne projekte - kao što su Jarunski most ili Nacionalna dječja bolnica.

Da je to realnost, a ne obećanje, najbolji je primjer uspješna rekonstrukcija novozagrebačkog Rotora - što je u prošlom mandatu bilo jedno od najvećih postignuća i naše stranke i naše Vlade u Zagrebu!

A A A