Vijesti
9. 4. 2021.

Naša politika neće se promijeniti ni milimetra. A to su puna ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH!

Andrej Plenković na „aktualcu“: Nema toga međunarodnog sastanka, a da na njemu ne otvaramo pitanje stvarne ravnopravnosti naših sunarodnjaka u BiH! Ključno je izmijeniti diskriminatorni Izborni zakon te omogućiti pravedne izbore, bez inženjeringa, i legitimnu zastupljenost Hrvata.

Politika Republike Hrvatske i više je nego jasna kada je riječ o pravima Hrvata i konstitutivnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Nema toga međunarodnog sastanka, susreta ili foruma a da na njemu ne otvaramo pitanje stvarne ravnopravnosti naših sunarodnjaka u BiH! - poručio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a u Hrvatskom saboru odgovarajući na aktualnom prijepodnevu na zastupničko pitanje Nine Raspudića:

- U tom smjeru idu sve naše diplomatske inicijative, bilo na razini bilateralnih odnosa ili Europske unije, NATO-a i svih ostalih multilateralnih foruma, pregovora s Kontaktnom skupinom, Quintom...

Non-paper o BiH, koji je pokrenula Hrvatska, dobro je prihvaćen među ministrima vanjskih poslova EU-a!

Ravnopravnost Hrvata - strateški prioritet

Pozicija Hrvatske jasna je i stabilna - dodao je Andrej Plenković - neće se promijeniti ni milimetra!

- A to znači da je ključno, temeljem dogovora političkih stranka i institucija u BiH, izmijeniti diskriminatorni Izborni zakon te omogućiti pravedne izbore, bez inženjeringa, i legitimnu zastupljenost Hrvata.

Očuvanje ravnopravnosti Hrvata u BiH strateški prioritet Vlade RH i HDZ-a

Naša Vlada uvijek će biti za punu ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda. To je kapitalno pitanje i za funkcionalnost i koheziju cijele BiH - zaključio je predsjednik Plenković.

A A A