Vijesti
19. 4. 2021.

SDP-ova „inicijativa“ o Beroševu opozivu u Hrvatskom saboru? Bit će 11:0 za nas!

POSRNULI SDP OPET U - NIŠTA! Plenković: Uspiju li pokrenuti opoziv, branit ću i obraniti Beroša. Grbin širi spinove kako se ne bi govorilo o tome da je riješen problem s veledrogerijama. Jandroković: S „inicijativom“ ili bez nje, SDP je u ozbiljnim problemima, proći će jako loše na izborima, a HDZ će ostvariti odličan rezultat, ostat ćemo daleko najjača politička opcija! Beroš: Od Grbina i sličnih možemo očekivati samo to da traže smjenu kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva kako bi svim građanima bilo bolje.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH komentirao je iz Topuskog još jednu, tko zna više koju saborsku „inicijativu“ posrnulog SDP-a:

- Oporba će pokušati srušiti ministra Vilija Beroša, mi ćemo to odbiti i - gotovo. Bit će to njihova, valjda, 11. „inicijativa“, a ni 11. put neće uspjeti. Bude li SDP uspio pokrenuti opoziv, branit ću i obraniti Beroša u Hrvatskom saboru.

Kurir Peđa Grbin završit će poput Bernardića! Bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi niti znao da je on predsjednik SDP-a

Peđa Grbin širi spinove i lažne optužbe kako se ne bi govorilo o činjenici da je riješen problem s veledrogerijama - dodao je Andrej Plenković.

Neće proći!

I predsjednik Hrvatskog sabora očitovao se o novoj SDP-ovoj „inicijativi“:

- Neće proći. SDP je ovih godina, ako se ne varam, imao 10 sličnih „prijedloga“. A rezultat je 10:0 za nas. Sad će sigurno biti - 11:0! Stranka Peđe Grbina to čini iz predizbornih razloga, željela bi nametnuti teme za koje misli da joj odgovaraju.

AKTUALAC (1): Spriječili smo SDP-ov crni scenarij o 400.000 otkaza. Zato Restart i ima 41 zastupnika, a mi - 66!

S tom „inicijativom“ ili bez nje, SDP je u ozbiljnim problemima, proći će jako loše na lokalnim izborima. HDZ će pak ostvariti odličan rezultat, ostat ćemo daleko najjača politička opcija u Hrvatskoj! - zaključio je Gordan Jandroković

Dio predizborne kampanje

Naravno, reagirao je i sami ministar zdravstva Vili Beroš. Na svom je Facebooku napisao da se radi o predizbornoj kampanji, a pravo je pitanje koliko je oporba spremna podržati promjene u zdravstvu:

- Od Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo to da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva kako bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije.

Licemjerna oporba

I Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu nisu se smanjili, dapače, pridonijeli su današnjem opsegu - nastavio je Beroš:

- Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus o zdravstvenoj politici.

Gospodo iz oporbe, ne budite licemjeri! Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene - poentirao je na kraju sadašnji i budući ministar zdravstva:

- Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako!

A A A