Vijesti
19. 4. 2021.

Očekujemo da će sve članice i članovi dati doprinos novim pobjedama naših kandidatkinja i kandidata te naših listi!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a: Jednoglasno smo usvojili Izborni program i Izbornu strategiju. HDZ ima oko 50% svih izabranih čelnika na terenu - uvjeren sam da ćemo na lokalnim izborima u svibnju ponoviti taj uspjeh! Sad je bitno nastaviti s ravnomjernim regionalnim razvojem Hrvatske! Prvi put u povijesti imamo tri kandidatkinje za županice - doc. dr. sc. Irenu Hrstić za istarsku, Antonija Jozić za požeško-slavonsku i Martina Furdek Hajdin za karlovačku.

Uz iskrenu suradnju i sustavni dijalog sa svim županijama, gradovima i općinama, učinili smo velike iskorake u pogledu funkcionalne decentralizacije, pri čemu izdvajam integraciju ureda državne uprave sa samim županijama - također je nakon sjednica stranačkih tijela poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Funkcionalna i fiskalna decentralizacija

Što se tiče fiskalne decentralizacije - dodao je Andrej Plenković - zahvaljujući našim zakonskim izmjenama iz 2017. jedinice lokalne i područne samouprave imaju 3.3 milijarde kuna prihoda više nego prije za realizaciju razvojno-socijalni projekata.

Najavio je i da će uoči lokalnih izbora uputiti pismo sugrađanima i članovima HDZ-a.

SAD JE BITNO nastaviti graditi bolju i sigurnu Hrvatsku!

Izjavu predsjednika Plenkovića, kao i odgovore na novinarska pitanja, možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku izdvajamo dio njegovih poruka:

PROTIV NOGOMETNE SUPERLIGE

Protivimo se odluci 12 najbogatijih europskih nogometnih klubova da osnuju Superligu jer nijedan hrvatski klub ne bi bio u tom „ekskluzivnom društvu".

U nedjelju sam razgovarao s predsjednikom UEFA-e, a u ponedjeljak s čelnicima HNS-a, te bi takva liga imala negativne reperkusije na kvalitetu nacionalnih prvenstava za sve one koji nisu u njoj. To nije ni potrebno, ni korisno, ni dobro, no bilo je već takvih inicijativa i prije, pa nisu zaživjele. Sigurno smo za onaj sustav koji će omogućiti da nogomet bude dostupan svima i da Hrvatska na nogometnim natjecanjima ostvaruje zapažene rezultate.

ZAŠTITA ZDRAVLJA GRAĐANA

Vlada je u ovoj godini pokazala koliko država može učiniti za zdravlje sugrađana, ni u jednom trenutku nismo došli na rub kapaciteta zbog covid bolesnika. Ministar Vili Beroš se bavio svim problemima 100 posto. Nakon što je Vlada našla rješenja za veledrogerije, oporba iz predizbornih razloga otvara druge teme koje su u zdravstvu iste ili slične već zadnjih 30 godina.

SDP-ova „inicijativa“ o Beroševu opozivu u Hrvatskom saboru? Bit će 11:0 za nas!

UBRZANJE CIJEPLJENJA

Proteklih smo se tjedana intenzivno angažirali da Hrvatska dobije Pfizer cjepiva. Do 30. lipnja u Hrvatsku će stići, sve skupa, 3.1 milijuna doza. Željeli bismo da 50 do 55 posto populacije do ljeta bude cijepljeno. Država je osigurala te doze, malo tko će biti u poziciji da ne dobije cjepivo.

Raspisani lokalni izbori, odluka o „covid dodatku“ za 850.000 umirovljenika & ubrzana isporuka cjepiva!

A A A