Vijesti
20. 4. 2021.

SISAK IMA BUDUĆNOST! Snažna potpora našoj kandidatkinji za gradonačelnicu dr. Željki Josić!

Doktorica Željka bila je sjajna saborska zastupnica, posvećena dobrobiti svog grada, a kao državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade bavi se ključnom temom za Hrvatsku! - poručio je Andrej Plenković na predstavljanju naše kandidatkinje u Gradu sv. Kvirina. Dr. Josić na izbore izlazi sa sloganom „Sisak ima budućnost“ i trenutačnoj gradskoj vlasti poručuje: Nužne su promjene! Sisak danas ima onoliko stanovnika koliko je prije bilo radno aktivnog stanovništva. Razočarani smo nesposobnošću Kristine Ikić Baniček.

Dosta je bilo neiskorištavanja potencijala našega grada! - istaknula je dr. Željka Josić:

- Želimo da Sisak bude sretan grad u kojem će naši najmlađi imati sretno djetinjstvo ispunjeno adekvatnim sadržajima te priliku za ostvarenje svojih snova. Sisak je grad bogate povijesti, no u njemu se još osjećaju posljedice velikosrpske agresije, a ako tome pridodamo pandemiju, razorni potres i loš rad aktualne gradonačelnice, naš je grad danas u težoj situaciji nego ikad prije!

Naglasila je da je najvažnije zaustaviti daljnje iseljavanje:

- Nužne su promjene. Sisak danas ima onoliko stanovnika koliko je prije bilo radno aktivnog stanovništva. Razočarani smo nesposobnošću gradske vlasti. Dosta je strančarskog vođenja Siska i neiskorištavanja njegovih potencijala!

Nova generacija gradit će novi Sisak

Dodala je da nova generacija, koja je puna elana, treba prostor i uvjete za rad. Izdvojila je nužnost otvaranja poduzetničkih zona i inkubatora:

- Ovo je prilika da se prestanu problemi gurati pod tepih te da počnemo graditi novi Sisak. Zajedno ćemo postaviti čvrste temelje za razvoj grada i bolju budućnost svih naših građana.

Najavila je demografsku revitalizaciju kroz besplatne vrtiće, pomoć budućim poduzetnicima od nepovratnih 50.000 kuna, povećanje stipendija za studente i srednjoškolce, potpore za obrtnike...

Obnova, gospodarski napredak & demografska revitalizacija

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković kazao je da se problemi mogu rješavati jedino u sinergiji lokalne, županijske i nacionalne razine upravljanja:

- To je poruka obnove i revitalizacije, ekonomskog napretka, socijalnog uključenja i izgradnje prometne infrastrukture. Drago mi je da u Sisku, uz našu Željku, imamo i Ivana Celjaka, saborskog zastupnika i kandidata HDZ-a za župana, imamo mlade pune energije, snage, elana i znanja, koji su spremni preuzeti najvažnije dužnosti nakon lokalnih izbora.

Stručni tim Vlade RH već je izradio nacrt Programa revitalizacije Sisačko-moslavačke županije

Završetak autoceste do Siska

Naša je Vlada - nastavio je - pomagala cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji i Gradu Sisku jer smo svjesni nagomilanih problema:

- Završit ćemo autocestu od Lekenika do Siska, što će znatno promijeniti kvalitetu života i perspektivu grada i građana. Vjerujem da će Željka Josić, uz potporu koju uživa od vodstva HDZ-a, dobiti i potporu Siščanki i Siščana na dobrobit ovog grada.

Do kraja mandata dovršetak autoceste do Siska! Do turističke sezone 2022. i Pelješki most i pristupne ceste!

A A A