Vijesti
21. 4. 2021.

HRejting: HDZ kontinuirano u nadmoćnoj prednosti. SDP tavori

Da su danas parlamentarni izbori, HDZ bi opet, kao i prijašnjih mjeseci, uvjerljivo pobijedio. S 27.1% potpore hrvatskih građana za gotovo 8.5 postotnih bodova bježimo SDP-u, zacementiranom ispod 20%. To i ne čudi s obzirom na destruktivnost i neznanje njihovoga novog predsjednika. Kurir Peđa Grbin završit će poput svog prethodnika Davora Bernardića! - najavio je Andrej Plenković.

Dnevnik HTV-a donio je sinoć, 25 dana prije prvog kruga lokalnih izbora, rezultate HRejtinga za ovaj mjesec.

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a

Da su danas parlamentarni izbori, HDZ bi opet - kao i prijašnjih mjeseci - uvjerljivo pobijedio.

S 27.1% potpore hrvatskih građana za gotovo 8.5 postotnih bodova bježimo SDP-u, koji s 18.7% već duže vrijeme može samo maštati o podršci od 20 posto.

HRejting: Uvjerljiva, premoćna prednost ispred SDP-a!

Grbin uspješan poput Bernardića

SDP tavori, stagnira, koprca se, što i ne čudi s obzirom na kompromitiranost njihovoga novog, nazovimo ga tako, predsjednika.

„Kurir Peđa Grbin završit će poput svog prethodnika Davora Bernardića!“ - najavio je Andrej Plenković.

Klisović - šampion neznanja

Boljoj percepciji SDP-a nipošto ne pridonosi ni njihov oktroirani kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i Milanovićev kum Joško Klisović koji je postigao ono što se činilo nemoguće - u destruktivnosti i neznanju sustigao je Grbina i Bernardića!

Potresen lošim rezultatima anketa, Klisović još jednom demonstrirao zabrinjavajuće neznanje o dužnosti za koju se natječe!

Trio fantasticus

Još samo tri političke opcije prelaze izborni prag: Možemo! (9.0%), Domovinski pokret (7.7) i Most (7.0).

Dvojcu Tomašević/Klisović pridružila se Škare Ožbolt. Filipović: „Neće me zaustaviti ni to što su sada 3:1 protiv mene!“

„Centar“, HSS i BM 365 duboko ispod praga

Da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica, a da su predizborne koalicije zabranjene - kako je komentirala HTV-ova novinarka Tatjana Munižaba - imali bismo podugačku listu onih koji nikad ne bi ušli u Hrvatski sabor.

Tzv. Centar Dalije Orešković i Marijane Puljak jedina je stranka koja u toj povelikoj „unter skupini“ prelazi 2 posto. Između 1 i 2 posto su HSS, IDS, BM 365 i Živi zid.

Glasni bez glasova

Za utjehu im ostaje to što je, prema HRejtingu, čak 7 stranaka koje su trenutačno parlamentarne ispod „magičnog praga“ od jedan posto: Fokus, HNS, Čačićevi Reformisti, Zekanovićevi „suverenisti“, HSLS, glasni GLAS bez glasova i HSU.

Neodlučnih je birača još podosta - gotovo 16%.

NAPOMENA:

Istraživanje je provedeno od 16. do 18. travnja na uzorku od 1.400 ispitanika. Maksimalna pogreška uzorka je +/- 2,62%, a pouzdanost istraživanja - 95%.

A A A