Vijesti
26. 4. 2021.

Nastavljamo s mjerama za očuvanje radnih mjesta & s pripremama za pobjedu na lokalnim izborima!

Andrej Plenković na zajedničkoj sjednici Predsjedništva & Nacionalnog vijeća HDZ-a: Vlada RH čvrsto stoji uz hrvatske radnike i poduzetnike, a nismo, poput većine drugih zemalja, uvodili ni policijski sat ni lockdown. * S ovih više od 2.25 milijuna novih doza do ljeta će se procijepiti najmanje 55% odraslog stanovništva, što je od iznimne važnosti i za uspjeh turističke sezone. * Naši kandidati i članovi jedva čekaju početak službene kampanje. Sad je bitno nastaviti graditi bolju i sigurnu Hrvatsku!

Izjavu koju je predsjednik HDZ-a i Vlade RH dao uoči redovitog sastanka s nacionalnim vodstvom naše stranke - kao i odgovore na novinarska pitanja - u cijelosti možete pogledati i poslušati, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

Čvrsto uz hrvatske radnike i poduzetnike

Najvažnija poruka - u svibnju nastavljamo s mjerama za očuvanje radnih mjesta! Naša Vlada čvrsto stoji uz hrvatske radnike i poduzetnike. Riječ je o tri mjere: pokrivanje plaća iz državnog proračuna u iznosu od 4.000 kn neto, nadoknada fiksnih troškova i skraćeno radno vrijeme.

3 dobre vijesti: prosječna plaća iznad 7.000 kuna, više zaposlenih & dovoljno cjepiva!

U tom balansiranju između ekonomije i zdravstvene sigurnosti uspjeli smo, unatoč negativnim posljedicama COVID-a, održati koliko-toliko normalno funkcioniranje i života i gospodarstva. Nismo, poput većine drugih zemalja, uvodili ni policijski sat ni lockdown.

Tko god to bude htio, do ljeta će se moći cijepiti

S ovih više od 2.25 milijuna novih doza do ljeta će se procijepiti više od 55% odraslog stanovništva RH, što je od iznimne važnosti i za uspjeh turističke sezone - od koje hrvatski ljudi puno očekuju.

UOČI LJETNE SEZONE: 'COVID putovnice' olakšat će kretanje u EU-u. Hrvatska među prvima započinje s cijepljenjem turističkih djelatnika!

Svi građani koji to budu htjeli moći će se dotad cijepiti. Svakog tjedna pristizat će nam više od 200.000 doza, cijepljenje će se provoditi svih sedam dana u tjednu, sada je to stvar „tehnike“.

Zajedno, po pobjedu ZA sigurnu Hrvatsku!

Nastavljamo i s pripremama za pobjedu na lokalnim izborima, reakcije na Izborni program vrlo su dobre, potpisi se prikupljaju onako kako smo i planirali. Naši kandidati, članovi i simpatizeri jedva čekaju početak službene kampanje.

Izborni program Hrvatske demokratske zajednice za lokalne izbore 2021.

Sad je bitno nastaviti graditi bolju i sigurnu Hrvatsku!

Očekujemo da će sve članice i članovi dati doprinos novim pobjedama naših kandidatkinja i kandidata te naših listi!

A A A