Vijesti
28. 4. 2021.

Rekordnih 8.011 potpisa za novi mandat Ivana Bosančića! Vukovarsko-srijemska županija ostat će utvrda HDZ-a!

Sadašnji i budući vinkovački gradonačelnik predstavio je izborni program i predao potpise za kandidaturu: „Prije 4 godine, kada sam prvi put pobijedio, dobio sam oko 4.700 potpisa. U međuvremenu, uz pomoć EU sredstava realizirali smo projekte u vrijednosti od čak 1.47 milijardi kuna i učetverostručili gradski proračun! Polazeći od ostvarenih rezultata i stečenog iskustva, spreman sam opet preuzeti odgovornost i nastaviti predano raditi kako bismo osigurali još bolji život u našem prelijepom gradu, za koji se vrijedi boriti!“.

U Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci Ivan Bosančić podnio je izvješće o radu unazad četiri godine te predstavio mjere koje će u sljedeće četiri godine realizirati u suradnji sa svojim sugrađanima.

A brojke su impresivne. Bosančić i njegov tim realizirali su projekte ukupne vrijednosti od čak 1.47 milijardi kuna, financirane bespovratnim sredstvima EU-a, te u jednom mandatu učetverostručili gradski proračun - s 90 na 345 milijuna kuna!

- Naš program za novi mandat ima više glavnih ciljeva. Jedan je, svakako, daljnji razvoj gospodarstva. Nova, proširena industrijska zona „Zalužje“ bit će osnova razvoja našeg grada u sljedeće četiri godine, temelj inovativnog gospodarstva te generator novih radnih mjesta - poručio je Bosančić.

Rasterećenje za poduzetnike, novi vrtići i škole

Dodao je da će proširenim programom poticanja razvoja gospodarstva dodatno smanjiti obvezna davanja poduzetnika te podržavati poslovne subjekte u kojima su jedan ili više suvlasnika žene ili osobe mlađe od 40 godina:

- Proširenim programom za poljoprivrede poticat ćemo pak prijelaz s ratarstva na visokodohodovnu proizvodnju, promicati i brendirati vinkovačke autohtone proizvode.

Osim gospodarstva, vinkovački je gradonačelnik izdvojio i važnost obrazovanja:

- Novi vrtići, nove i obnovljene škole, jednosmjenski rad škola te produljeni boravak u vrtićima bit će realnost našeg grada u sljedeće četiri godine. Projekti izgradnje novog vrtića u Nazorovom bloku i nove škole u Novom Selu spremni su za realizaciju, a u tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Mađarske škole.

Nastavit ću graditi ljepše i bolje Vinkovce!

U Bosančićevu programu važna mjesta još zauzimaju demografska revitalizacija, potpore obiteljima, turizam, tradicijska kultura i, naravno, europski projekti:

- Već je izrađena projektno-tehnička dokumentacija za naše strateške projekte, spremni smo za njihovo apliciranje na javne pozive za bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te raznih EU izvora. Polazeći od ostvarenog rezultata i stečenog iskustva, spreman sam opet preuzeti odgovornost i nastaviti raditi u korist svih Vinkovčanki i Vinkovčana. Siguran sam da ću zajedno sa svojim timom i obnovljenim povjerenjem građana nastaviti graditi još ljepše i bolje Vinkovce!

O Bosančićevu programu više na: http://program.ivanbosancic.hr/

8.011 potpisa

Bosančić je potom zajedno s kandidatom za zamjenika gradonačelnika Josipom Romićem i koalicijskim partnerima predao potpise za kandidaturu. Zahvalio je sugrađanima na rekordnoj podršci jer mu je potpis dalo više od 8.011 Vinkovčana:

- A prije 4 godine dobio sam ih oko 4.700! Ova brojka nas zadužuje da nastavimo s radom i projektima u idućem mandatu kako bismo osigurali još bolji i kvalitetniji život u našem prelijepom gradu, za koji se vrijedi boriti i raditi.

BOSANČIĆ - SIGURAN IZBOR!

Naš Ivan Bosančić svoju je kandidaturu za još jedan gradonačelnički mandat najavio još u ožujku, kada je najavio je da očekuje pobjedu u prvom krugu. Kao što i glasi njegov izborni slogan: Ivan Bosančić - siguran izbor!

- Nakon pobjede nastavljamo istim tempom!

Dekanić kandidat za vukovarsko-srijemskog župana, a Mažar za gradonačelnika Vukovara. Bosančić u Vinkovcima ide po novi mandat

Na predstavljanju njegove kandidature glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić naglasio je da je sinergija između Vlade RH te županija, gradova i općina nužna ako se žele ispuniti istinski prioriteti građana:

- Sve ono što je do sada učinjeno u Vinkovcima dovoljno govori samo za sebe. Ivane, dajem pravu, čvrstu i nedvojbenu potporu Tebi i Tvom timu!

A A A