Vijesti
4. 5. 2021.

HDZ je već pobijedio u čak 48 lokalnih jedinica. To dovoljno svjedoči o snazi naše stranke & snazi naših kandidata!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Mnogi naši lokalni čelnici očito su toliko kvalitetno obnašali mandate da im se nitko nije usudio suprotstaviti na ovim izborima. Nemaju protukandidate za načelnike u 44 općine i za gradonačelnike u Pakracu, Skradinu, Ninu i Hrvatskoj Kostajnici. Možemo konstatirati da smo zadovoljni početkom službene kampanje, ne možemo dočekati 16. svibnja!

Što se tiče epidemiološke situacije, ušli smo u ključni, prekretnički trenutak dostave cjepiva. Preko vikenda stiglo je 134.000 doza AstraZenece, u ponedjeljak 173.000 Pfizera. Svakog tjedna u svibnju i lipnju imat ćemo minimalno 200.000 doza, u nekima i više - također je istaknuo predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

55% procijepljenosti do ljeta

Na taj ćemo način ostvariti temeljni cilj - nastavio je Andrej Plenković - a to je 55% procijepljenosti odrasle populacije do ljeta, što je vrlo važno za uspjeh turističke sezone od koje hrvatski ljudi puno očekuje:

- Vlada je osigurala dovoljno doza za sve koji se žele cijepiti. Svi koji to žele, moći će primiti cjepivo. Ponovno pozivamo sve građane da se cijepe. Vjerujmo struci, vjerujmo medicini koja ističe da su koristi od cjepiva daleko veće od svih mogućih rizika.

IZJAVA, ODGOVORI, PORUKE

Izjavu koju je predsjednik Plenković dao nakon redovitog sastanka s nacionalnim vodstvom naše stranke - kao i odgovore na novinarska pitanja - u cijelosti možete pogledati i poslušati, a u nastavku donosimo ostale njegove poruke:

Povrat poreza

Zadovoljni smo da je u tijeku povrat poreza našim sugrađanima, koji provodi Ministarstvo financija. Zahvaljujući našoj reformi, mladima se vraća porez na dohodak - u stopostotnom iznosu onima do 25 godina, a u pedesetpostotnom onima od 26 do 30 godina.

Lažni predsjednik svih građana

Na Milanovićeve neutemeljene prozivke o „politizaciji policije“ nakon izgreda u Borovu mogu odgovoriti da policija nije ni Plenkovićeva ni Pupovčeva, kao što ni Hrvatska vojska nije Milanovićeva.

Milanović želi pomoći posrnulom Grbinu i folklornom SDP-u, a zahvaliti Škori jer mu je omogućio da dođe na Pantovčak!

Policija i HV postupaju sukladno zakonu, a ne političkom voluntarizmu onog tko bi trebao biti predsjednik svih građana. Upravo je Milanović svojom izjavom htio politizirati policiji na isti način na koji pokušava politizirati HV.

Licemjer s Pantovčaka

Bio sam uvjeren da je Milanović, dok je bio premijer, maknuo grobni spomenik Vukašinu Šoškočaninu u Borovu Selu. No u međuvremenu sam uvidio da Milanović nije ništa poduzeo, ali si sada uzima pravo nama dijeliti lekcije. Svaki njegov komentar stoga je suvišan.

Milanović sad hini zajedništvo, a odbio je biti u Koloni sjećanja u Vukovaru! Škoro? Njegova je jedina misija pomagati ljevici!

To je pitanje u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, a mi smo, za razliku od SDP-ove Vlade, unutar Ministarstva graditeljstva osnovali radnu skupinu koja radi na tome. Kad zakon bude spreman, predložit ćemo ga Hrvatskom saboru.

Škoro i Penava - Milanovićevi pobočnici

Miroslav Škoro je izmišljen kako bi doveo kandidata SDP-a na Pantovčak, pa me ne čudi da Ivan Penava od riječi do riječi citira Milanovićeve nebuloze o „trgovačkoj koaliciji” i njenoj tobožnjoj krivnji za incident u Borovu Selu.

Rekordni broj potpisa u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku & Vukovarsko-srijemskoj županiji i Vukovaru!

Penavi su na pameti samo huškanje i netrpeljivost. Nadam se da će birači prepoznati tko nas vuče nazad, a tko gura prema naprijed.

Stav o Zlati Đurđević nije se promijenio

Izbor predsjednika Vrhovnog suda? Stajalište HDZ-a o potencijalnoj kandidatkinji predsjednika RH Zlati Đurđević nije se promijenilo. Procedura će biti provedena u skladu s Ustavom i zakonom.

A A A