Vijesti
5. 5. 2021.

Milanović? Kada se taj klaun počne pristojno ponašati, onda ćemo moći razgovarati. Đurđević? Neće dobiti podršku

(VIDEO) Zlata Đurđević sudjelovala je u nezakonitoj proceduri koju je pokušao nametnuti predsjednik RH - i to je diskvalificira. Nastojim ignorirati Milanovićevo ponašanje. Više ga ne gledam kao predsjednika, nego kao nekog klauna koji iz dana u dan zabavlja javnost. Njegove su izjave neprimjerene, fakat me nije briga što on o meni misli i govori. Mjesec dana govori ružno ne samo o meni, nego i o ostalim kolegicama i kolegama, o novinarima, znanstvenicima, političarima i sucima. Neka se tako razgovara s kim hoće, s nama neće! - istaknuo je Gordan Jandroković gostujući u RTL-u Danas.

Donosimo ključne poruke iz intervjua predsjednika Hrvatskog sabora:

O IZBORU PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA

Državno sudbeno vijeće zaprimilo je kandidature i ovog bi ih tjedna trebalo uputiti Uredu Predsjednika RH. Oni će ih potom poslati na mišljenje saborskom Odboru za pravosuđe i Općoj sjednici Vrhovnog suda. Nakon njihovog mišljenja, predsjednik Republike predlaže Hrvatskom saboru svoga kandidata.

Profesorica Đurđević sama se diskvalificirala - Osoba koja ne poštuje pravni poredak ne može postati predsjednica Vrhovnog suda!

Sačekat ću da dođe Milanovićev prijedlog, možda će netko imati tako dobar program i uvjeriti predsjednika da je bolji kandidat. Ne bih prejudicirao. Ali, što se tiče gđe Zlate Đurđević, tu smo potpuno jasni. Ona neće dobiti potporu vladajuće većine. Sudjelovala je u nezakonitoj proceduri koju je pokušao nametnuti predsjednik RH - i to je diskvalificira.

O KLAUNU MILANOVIĆU

Nastojim ga ignorirati. Više ga ne gledam kao predsjednika, nego kao nekog klauna koji iz dana u dan zabavlja javnost. Njegove su izjave neprimjerene - fakat me nije briga što on misli, govori o meni. Uopće me to ne zanima. Nemojte me više ništa o njemu pitati, jer ne želim ništa više o njemu reći.

Milanović sad hini zajedništvo, a odbio je biti u Koloni sjećanja u Vukovaru! Škoro? Njegova je jedina misija pomagati ljevici!

Mjesec dana sam pokušao ne odgovarati, no on je u tom razdoblju govorio ružno ne samo o meni, nego i o ostalim kolegicama i kolegama, o novinarima, znanstvenicima, političarima i sucima. Neka se tako razgovara s kim hoće, s nama neće. Kada se taj klaun počne pristojno ponašati, onda ćemo moći razgovarati o tome da zajedno negdje položimo vijence. Do tada neće biti komunikacije. Razgovarat ćemo samo o nužnom.

O STABILNOJ VEĆINI

Imamo stabilnu većinu s kojom se možemo kvalitetno nositi s izazovima u ovo teško vrijeme. Nijedna koalicijska suradnja nije idealna, no važnije je ono što nas veže. To je borba za gospodarske interese, borba protiv korone i obnova nakon potresa.

O NOVOJ OPORBENOJ „INICIJATIVI“

Ministra Beroša obranit ćemo u Hrvatskom saboru. „Inicijative“ oporbe su promašene - neće dobiti većinu, kao ni 10 puta do sada. Beroš će ostati ministar.

SDP-ova „inicijativa“ o Beroševu opozivu u Hrvatskom saboru? Bit će 11:0 za nas!

A A A