Vijesti
10. 5. 2021.

Pomak u Zagrebu postignut je zahvaljujući sinergiji Vlade RH i HDZ-a & EU sredstvima. Dobri su primjeri Rotor & 44 nova autobusa

Bez sinergijskog djelovanja zagrebačkog HDZ-a i naše Vlade, predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem, ne bi bio realiziran nijedan veći razvojno-socijalni projekt u glavnom gradu - poručio je naš Davor Filipović na konferenciji za medije, na kojoj je sudjelovao i HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol. „Filipović ima i znanje i kompetencije, detaljno poznaje funkcioniranje i Grada Zagreba i EU fondova. On je sigurni izbor za razvoj hrvatske metropole“.

S Trešnjevačkog trga, gdje je održana konferencija na temu "EU sredstvima za bolji i razvijeniji Zagreb", kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSU za zagrebačkog gradonačelnika podsjetio je da je amandmanima zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba rekonstruiran rotor u Novom Zagrebu s 320 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU-a, a nabavljena su i 44 nova autobusa sa 100 milijuna kuna također bespovratnih sredstava:

- Hrvatska elektroprivreda (HEP) uložit će 420 milijuna kuna bespovratnih sredstava u vrelovodnu mrežu, a europskim sredstvima izgradit ćemo i Jarunski most i Nacionalnu dječju bolnicu u Blatu te unaprijediti obrazovnu strukturu i podići dvije nove gimnazije.

Kampus Borongaj, nove škole i vrtići, obnova

Planiramo izgraditi i nove škole i vrtiće u vrijednosti 500 milijuna kuna - najavio je:

- S obzirom na to da sam sveučilišni profesor, jedan od prioriteta mi je i projekt Kampus Borongaj. Studirao sam u Americi i jako dobro znam kolika je prednost boraviti u jednom takvom kampusu u kojem vam je sve omogućeno na jako maloj udaljenosti.

Ali, ono što je najvažnije: u sinergiji s Vladom RH i sa zastupnicima u Europskom parlamentu, rekordnim sredstvima koje smo dobili iz Fonda solidarnosti EU-a obnovit ćemo naš grad od potresa - zaključio je izv. prof. dr. sc. Davor Filipović, zahvalivši na podršci našem europarlamentarcu Sokolu.

ZAGREB ĆE SE RAZVIJATI UZ POMOĆ EUROPSKIH FONDOVA

Eurozastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol također je naglasio da će se Zagreb razvijati uz pomoć europskih fondova:

- Hrvatska može i mora povijesni iznos od 24.2 milijarde eura koje smo dobili zaslugom naše Vlade iskoristiti u razvojne projekte. To je najveći iznos od svih država EU-a po glavi stanovnika! To je novac koji ćemo uložiti u projekte ozelenjivanja, postizanja klimatske neutralnosti, inovacija, digitalizacije… koji će u bliskoj budućnosti biti ključni za naš gospodarski oporavak i potom ubrzani rast.

Filipović - sigurni izbor za razvoj hrvatske metropole

U tom procesu - zaključio je Sokol - važna je suradnja lokalnih vlasti s Vladom RH i hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu:

- Davor Filipović ima i znanje i kompetencije, detaljno poznaje funkcioniranje i Grada Zagreba i EU fondova. On je najbolja opcija za razvoj hrvatske metropole! Zato je sada bitno da Davor postane gradonačelnik!

A A A