Vijesti
19. 5. 2021.

Dubrovačko-neretvanska županija opet u plavom!

Naš kandidat za župana Nikola Dobroslavić dobio je 40.12% u konkurenciji 6 suparnika, a njegov rival u 2. krugu upola manje. Pobijedio je u sve 22 lokalne jedinice u DNŽ-u, a naša lista za Županijsku skupštinu u - 20. U 1. krugu je trijumfirao Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića, a slavili smo i u 9 općina. U 2. krug u Dubrovniku Mato Franković (36.87%) ulazi s gotovo trostrukom prednošću - s povijesnim rezultatom za HDZ. A Andro Vlahušić? Potonuo je.

Dubrovnik. Nakon 1. kruga lokalnih izbora, nacionalni potpredsjednik naše stranke i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bačić, sadašnji i budući župan Nikola Dobroslavić te sadašnji i budući dubrovački gradonačelnik Mato Franković održali su konferenciju za medije.

Donosimo njihove ključne poruke:

BAČIĆ: Iznimno smo zadovoljni izbornim uspjehom!

Izborni rezultati na razini su naših očekivanja - pobjednički! Nakon 2. kruga Hrvatska će opet biti u plavom. Naš gradonačelnički kandidat u Zagrebu, gdje HDZ nije bio na vlasti već 6 mandata, postigao je dvostruko bolji rezultat nego što smo ga imali 2017. godine.

HDZ - uvjerljivi pobjednik lokalnih izbora! Opet ćemo imati daleko najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika

U Osijeku, u kojem nikad nismo imali gradonačelnika, naš Ivan Radić i više je nego uvjerljivo pobijedio u 1. krugu. U Primorsko-goranskoj županiji prvi put u povijesti ušli smo u 2. krug za župana. Igrat ćemo jaku utakmicu i u Splitu, u kojem je HDZ-ov kandidat Vice Mihanović u 1. krugu zaostao svega 3%.

U 1. krugu Metković & čak 9 općina

Iznimno smo zadovoljni i rezultatima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kojoj se još jednom potvrdilo da je HDZ stožerna stranka. U 1. krugu smo pobijedili u Metkoviću i u 9 općina, a u 2. krug smo ušli u gradovima Dubrovniku i Opuzenu te u općinama Lastovo, Blato, Župa dubrovačka i Pojezerje. Nismo slavili u Pločama i Korčuli te u Veloj Luci i Smokvici, a vrlo vjerojatno će se ponoviti izbori u Župi dubrovačkoj i Lumbardi.

Metković je postao grad koji se spominje po zajedništvu i uspješnim projektima, a ne po jalovim sukobima!

Župan pobijedio u sve 22 lokalne jedinice

Naš kandidat za župana Nikola Dobroslavić slavio je u sve 22 jedinice lokalne samouprave, a koalicijska lista za Županijsku skupštinu u njih - 20. S 40.04%, imat ćemo čak 17 od 37 vijećnika u ŽS-u, a obavili smo razgovore s Dubrovačkim demokratskim saborom (DDS), pa se nadamo formiranju većine već na konstituirajućoj sjednici.

DOBROSLAVIĆ: Čvrsto uvjeren u pobjedu i stabilnu većinu!

Postigli smo odličan rezultat! U konkurenciji 6 suparnika dobio sam 40.12%, a moj rival u 2. krugu Božo Petrov više nego upola manje. I dalje ćemo voditi konstruktivnu kampanju - s konkretnim projektima. Čvrsto sam uvjeren u svoju pobjedu i stabilnu većinu u Županijskoj skupštini.

Župan Nikola Dobroslavić zaslužio je da se Pelješki most otvori u njegovom novom mandatu

FRANKOVIĆ: Povijesni rezultat u Dubrovniku!

U 1. krugu osvojio sam, s 36.87%, oko 5.000 glasova više od drugoplasiranog Pere Vićana iz DDS-a (13.54%). Unatoč padu proračunskih prihoda uslijed COVID krize, postigli smo povijesni rezultat za HDZ! Važno je i to što imamo veliki koalicijski potencijal i jedini možemo formirati većinu u Gradskom vijeću.

Andro Vlahušić? Građani su pokazali da je itekako bitno kad se netko ogriješi o dužnost gradonačelnika. Ovo mu je najbolja politička lekcija.

A A A