Vijesti
20. 5. 2021.

HDZ je pobjednik u Varaždinskoj županiji! I to ne mogu promijeniti ni Čačićeve „sjekire“ ni njegova „matematika“

Naš kandidat za župana i saborski zastupnik Anđelko Stričak s 27.05% ušao je u 2. krug u egalu s favoriziranim Čačićem. „Već imamo 6 (grado)načelnika, Reformisti samo - 1. Imamo i 12 mandata u Županijskoj skupštini, oni - 9. No za Čačića je 1 više od 6, a 9 od 12. Vodili smo pozitivnu kampanju, no protukandidat sad prijeti 'sjekirama'. Čekam ih spreman. Nakon 30. svibnja, slijedi novi investicijski boom“. Andrej Plenković: „Nastavljamo razvijati sjever Hrvatske. Kroz mjeru očuvanja radnih mjesta dosad smo izdvojili 412 mil. kuna za plaće 33.000 radnika u VŽ-u. Volio bih da rivali ne mašu 'sjekirama', nego konkretnim rješenjima kako unaprijediti život“.

U Varaždinskim Toplicama predsjednik HDZ-a i Vlade RH podržao je Dragicu Ratković (HSLS) za gradonačelnicu toga grada u Varaždinskoj županiji, našeg Anđelka Stričaka za župana i sve ostale kandidate HDZ-a u 2. krugu lokalnih izbora.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak jedno je od najugodnijih iznenađenja 1. kruga. S impresivnih 19.153 glasa (27.05%) u 2. je krug ušao tako reći u egalu s izrazito favoriziranim Radimirom Čačićem (21.704, 30.65%) - kojem su mnogi „predviđali“ slavlje još 16. svibnja.

Rezultati nam daju vjetar u leđa

Naša Anđelko jasno je poručio: HDZ je pobjednik u Varaždinskoj županiji!

- Naša stranka ima najviše gradonačelnika i općinskih načelnika, u 1. krugu dobili smo ih 6, među njima i prvog čovjeka Grada Novog Marofa Sinišu Jenkača. A Reformisti se mogu pohvaliti samo jednim načelnikom, i to nakon što je kolega Čačić četiri godine bio župan. HDZ ima i najviše mandata u Županijskoj skupštini, 12 vijećnika (27.81%), a oni - 9 (21.95%).

No za Čačića - nastavio je naš kandidat za župana - odjednom je 1 više od 6, a 9 više od 12:

- HDZ ima daleko više vijećnika od Reformista i po gradskim i općinskim vijećima. Kakvom god se „matematikom“ Čačić služio, mi smo neosporni pobjednici prvog kruga u Varaždinskoj županiji. A tako će biti i u - drugom! Upravo mi ovi rezultati daju vjetar u leđa i optimizam za predstojeću političku bitku protiv Čaćića.

Nakon 2. kruga slijedi novi investicijski boom!

Sugrađani su prepoznali rad i kvalitetni program HDZ-a, ali i pozitivnu kampanju koju smo vodili - napomenuo je:

- Nikog nismo blatili, fokusirali smo se na razvojno-socijalne projekte, ali danas mi je protukandidat Radimir Čačić zaprijetio nekakvim verbalnim „sjekirama“. Čekam ih spreman.

Varaždinska županija postala je veliko gradilište! U mandatu naše Vlade imamo milijardu i pol kuna investicija!

Cijeli mandat, i sadašnji i prošli, naša Vlada RH i mi HDZ-ovi saborski zastupnici posvetili smo se ulaganjima u cilju što kvalitetnijeg života u našem kraju. Nakon 2. kruga, slijedi nam još jedan investicijski boom! - zaključio je Anđelko Stričak.

PLENKOVIĆ: HDZ je potvrdio da je vodeća stranka u VŽ-u

I predsjednik Andrej Plenković je naglasio da je HDZ na lokalnim izborima, nakon povijesnog uspjeha na onima parlamentarnima lanjskog srpnja kada smo prvi put osvojili 5 mandata u 3. izbornoj jedinici, potvrdio da je vodeća stranka u Varaždinskoj županiji, jednom od gospodarskih, kulturnih i obrazovnih motora čitave Lijepe Naše:

- Nastavljamo predano raditi za razvoj sjevera Hrvatske! U ovoj je županiji uz pomoć naše Vlade ugovoreno više od 2.1 milijarde kuna EU sredstava, a kroz Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ dosad smo izdvojili 412 milijuna kuna za pokrivanje plaća 33.000 radnika u VŽ-u.

Gradnja nove škole u Svetom Iliji. Postignuća nam daju pravo stati pred građane & zatražiti povjerenje za novi mandat!

Volio bih da naši rivali ne nastave kampanju sa 'sjekirama', nego s konkretnim rješenjima kako unaprijediti život - podcrtao je Plenković.

U 2. KRUGU U 3 GRADA & 4 OPĆINE

Osim našeg Anđelka i Dragice Ratković iz partnerskog HSLS-a, u 2. krugu se natječu i HDZ-ovi kandidati za gradonačelnika u Ivancu (Zdenko Đuras) i Lepoglavi (Robert Dukarić) te za općinske načelnike u Vidovcu (Bruno Hranić), Jalžabetu (Robert Horvatić), Vinici (Miroslav Kelemenić) i Donjoj Voći (Kruno Jurgec).

A A A