Vijesti
21. 5. 2021.

Zadar & Karlovac ne smiju stati! Naši župani i gradonačelnici jamstvo su daljnjeg razvoja, novih EU projekata & boljeg života!

(PHOTO) Andrej Plenković: Oslonite se na pouzdane lidere - iza kojih su, u sinergiji s Vladom RH, konkretni rezultati, ali i rješenja za budućnost! Iza nas su milijarde ugovorenih razvojno-socijalnih projekata i rekordna europska sredstva za koja smo se izborili, iza nas je 680.000 spašenih radnih mjesta u koronakrizi, a pred nama su dobra turistička sezona i novi gospodarski zamah. Iskreno brinemo o svakom kraju Hrvatske i ravnomjernom regionalnom razvoju! Ta nam postignuća ulijevaju optimizam i učvršćuju uvjerenje da ćemo nakon pobjede u 2. krugu nastaviti uspješno surađivati!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH pohodio je u četvrtak Karlovac, Gospić i Zadar kako bi uoči 2. kruga lokalnih izbora podržao naše kandidate za župane, gradonačelnike i općinske načelnike u tri županije - Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Zadarskoj.

U ZADARSKOJ ŽUPANIJI 1.700 ZAPOSLENIH VIŠE NEGO LANI!

Andrej Plenković u Zadru je istaknuo da je sa zadovoljstvom došao podržati gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina u političkoj utrci za novi mandat:

- Zaslužili su ga svojim radom i kvalitetnim programom, uvjeren sam da će pobijediti 30. svibnja! Dragi Zadrani, oslonite se na pouzdane lidere kao što su njih dvojica! Kako sam i obećao, stiže vam linearni akcelerator, a pred nama je i realizacija mnogih novih EU projekata. Svakako bih zahvalio i Božidaru Kalmeti koji već dugo godina uspješno vodi županijski HDZ.

LONGIN: Nismo gubili radna mjesta - stvarali smo ih!

Hvala sugrađanima na podršci, hvala premijeru koji je čvrsto stao iza naših projekata i iza radnika u koronakrizi. Ne samo da u Zadarskoj županiji nismo izgubili radna mjesta, nego smo ih zahvaljujući izdašnim mjerama naše Vlade i otvarali. Imamo 1.700 zaposlenih više nego prije godinu dana!

Naš program je realan, jačat ćemo zdravstvo, završiti dnevnu bolnicu, očekujemo da će turistička sezona biti vrlo dobra… Pred nama je novi gospodarski zamah!

DUKIĆ: Neću se dati uvući u prljavu kampanju

Ma koliko se moj konkurent trudio, neću se dati uvući u prljavu kampanju i uzvraćati mu uvredama. Moj razvojno-socijalni program moja je kampanja, u njemu se vidi sve što nudim. Ostat ćemo grad koji rekordno povlači sredstva iz europskih fondova, a dolazi nam i akcelerator.

KALMETA: Plenković u Zadru više puta nego svi ostali premijeri skupa

Predsjednik Plenković u prošle je četiri godine više puta bio u Zadru nego svi ostali premijeri skupa. To dovoljno svjedoči koliko brine o našem kraju i ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske! Pozivam sve sugrađane da glasuju za našeg Branka i Božidara uz jednu rečenicu - Zadar ne smije stati!

Velika prednost u 2. krugu

Dodajmo da Longin s 43.27% ulazi u 2. krug izbora za župana s gotovo 30 postotnih bodova prednosti, a da Dukić (38.47%) ima oko 12% više od protukandidata Marka Vučetića.

U zadarskoj Županijskoj skupštini HDZ-ova koalicija dobila je apsolutnu većinu.

180 MILIJUNA KUNA ZA PLAĆE 13.000 RADNIKA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH u Karlovcu je napomenuo da je našoj kandidatkinji za županicu Martini Furdek Hajdin (49.42%) i Damiru Mandiću (47.79%), koji ide po novi gradonačelnički mandat, malo nedostajalo da slave još u 1. krugu:

- Ali ćete pobijediti, uopće ne sumnjam, 30. svibnja! U Karlovcu smo održali i sjednicu Vlade, učinili smo puno za obranu ovog kraja od poplava, investirali u željeznicu i ceste, u COVID krizi kroz Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ osigurali 180 milijuna kuna za plaće 13.000 radnika u Karlovačkoj županiji…

Uspješna suradnja i u novom mandatu

Pomogli smo da se u KŽ-u ugovore europski projekti u vrijednosti 3.3 milijarde kuna - dodao je Plenković:

- Činili smo i činimo sve što je u našoj moći da se Grad Karlovac i Karlovačka županija što više razvijaju te da život svih građana bude bolji. Sve nam to ulijeva optimizam i učvršćuje uvjerenje da ćemo i u idućem mandatu uspješno surađivati!

FURDEK HAJDIN: Nastavljamo odgovorno i odlučno!

Nedostajalo je samo 298 glasova za pobjedu u 1. krugu za županicu, no nastavljamo odgovorno i odlučno! Apsolutna većina u Županijskoj skupštini pozitivan nam je vjetar u leđa, a pobjeda HDZ-a u većini lokalnih jedinica predstavlja još veću odgovornost prema našim građanima da ostvarimo zajedničke ciljeve.

MANDIĆ: Mi smo tim s konkretnim rezultatima

Pozivam birače da nam 30. svibnja daju podršku kako bismo zajedno mogli nastaviti razvojno-socijalne projekte kojima želimo osigurati još bolje uvjete života i više radnih mjesta! Mi smo tim s konkretnim rezultatima, ali i s projektima za budućnost.

Apsolutna većina u Županijskoj skupštini

Županijska organizacija HDZ-a, predvođena predsjednicom Nadom Murganić, ostvarila je odlične izborne rezultate. U 1. smo krugu slavili u 8 lokalnih jedinica, a u 2. se krugu borimo i za načelnika Josipdola i gradonačelnika Ozlja.

S 42.94% naša je lista osigurala 21 od 38 mandata i apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini, a u karlovačkom Gradskom vijeću imamo 9 od 21 mandata.

MILINOVIĆ JE PROŠLOST I HDZ-a I LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE!

U Gospiću je Andrej Plenković izrazio uvjerenje da će naš Ernest Petry postati župan:

- Sad je bitno! Njegov je program kompatibilan s planovima Vlade RH i HDZ-a na državnoj razini, što podrazumijeva i Projekt Dalmatinska zagora, Gorski kotar, Lika i Banovina koji pokrećemo. Očekujem da ćemo i u godinama pred nama uspješno surađivati.

75 milijuna kuna za očuvanje 4.500 radnih mjesta

U Ličko-senjskoj županiji - naglasio je - dosad smo dogovorili 1.6 milijardu kuna EU projekata, a tijekom COVID krize isplatili 75 milijuna kuna za očuvanje 4.500 radnih mjesta u privatnom sektoru:

- I to pokazuje koliko smo čvrsto stali uz ovaj dio Lijepe Naše i ljude u njemu!

1. krug u Ličko-senjskoj županiji u znaku pobjede HDZ-a. Milinović odlazi u prošlost - ljudi žele promjene!

PETRY: Trebamo ozbiljnu politiku i sinergiju, a ne cirkus i sukobe

Darko Milinović je prošlost i HDZ-a i LSŽ-a. Mahao je „anketama“ prema kojima je u 1. krugu trebao slaviti s 55%, kad ono - 33%!

Naša županija treba odgovornu i ozbiljnu politiku, a ne politikantskog žonglera bez rezultata i programa, treba sinergiju s nacionalnom razinom vlasti i zajedništvo na dobrobit svih građana, a ne stalnu proizvodnju sukoba, cirkus i jalove svađe. Nastavljamo s pozitivnom kampanjom u kojoj nudimo rješenja kako pokrenuti razvoj našega voljenog kraja.

A A A