Vijesti
22. 5. 2021.

Iz Crikvenice & Rijeke: U Primorsko-goranskoj županiji vrijeme je za promjene na bolje!

(VIDEO) Andrej Plenković: Ovdje se prvi put u povijesti ide u 2. krug za župana. Tu smo kako bismo pomogli da naš Gari Cappelli ostvari ključnu i potrebnu pobjedu za bolji PGŽ. Spasili smo 3. maj, očuvali radna mjesta, gradimo ceste i 2. tunel kroz Učku, obala i otoci doživljavaju renesansu… Vlada RH posvećuje uistinu veliku pozornost ovom dijelu Lijepe Naše, upravo su ovdje realizirani neki od strateških projekata - poput LNG terminala, zahvaljujući kojem je Hrvatska postala akter na energetskoj karti Europe i svijeta.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH posjetio je Primorsko-goransku županiju te je uoči 2. kruga lokalnih izbora podupro budućeg župana Garija Cappellija (HDZ-HSLS) te sadašnjeg i budućeg gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavinu (HDZ-HSP-HSS-HSLS).

Naša Vlada posvećuje uistinu veliku pozornost PGŽ-u - naglasio je Andrej Plenković:

- Ne samo da smo lokalnoj samoupravi dali više sredstava reformom njenog financiranja i izdvojili znatna sredstva za očuvanje radnih mjesta, ne samo da investiramo i pomažemo pri apsorpciji EU sredstava, nego smo upravo ovdje i realizirali neke od strateških projekata poput LNG terminala, zahvaljujući kojem je Hrvatska postala akter na energetskoj karti Europe i svijeta.

Golemi iskorak u mandatu naše Vlade

Spasili smo 3. maj, u kojem će se graditi najluksuzniji kruzeri, očuvali smo radna mjesta, obala i otoci doživljavaju svojevrsnu renesansu - nastavio je - rekordno ulažemo u luke i cestovnu infrastrukturu:

- Samo u PGŽ-u to su projekti vrijedni više od 200 milijuna eura. Tu je i druga cijev tunela Učka, a kad govorimo o Istri i Kvarneru, dovršavamo Istarski ipsilon. Ostvarene su dosad i najveće investicije u Gorskom kotaru. U mandatu naše Vlade napravljen je golemi iskorak, pokazali smo koliko nam je važan ovaj dio Lijepe Naše.

Plenković za Novi list: U PGŽ i Istru ulaže se više nego ikada prije

A naš Gari ima sjajan program, kojim će uz potporu ministra Olega Butkovića i cijele Vlade unaprjeđivati kvalitetu života svih u PGŽ-u - dodao je predsjednik Plenković:

- U ovoj je županiji vrijeme za promjene, u njoj se prvi put u povijesti ide u 2. krug na izborima za župana. Tu smo kako bismo pomogli Gariju da ostvari ključnu i potrebnu pobjedu za bolju PGŽ.

CAPPELLI: Dokazat ćemo da se u PGŽ-u može voziti i u 6. brzini!

Gari Cappelli je također naglasio da je u Primorsko-goranskoj županiji vrijeme za promjene, da će sa svojim timom dokazati da se u PGŽ-u može voziti i u petoj i u šestoj brzini:

- SDP to očito ne zna ili nedovoljno radi, oni su spori, letargični. Mi ćemo zasukati rukave, vrijeme je da se županija probudi, a župan Komadina odmori.

BUTKOVIĆ: Komadina je pobjegao od svih projekata!

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i ministar Oleg Butković rekao je da Cappelli predvodi promjene u PGŽ-u jer žele da županija bude bolja, da krene novim putem:

- A to je put razvoja, put još snažnijih ulaganja, koja su ionako zasluga Vlade RH. I prema rezultatima iz 1. kruga jasno je da većina stanovnika PGŽ-a želi promjene. Sjetimo se da je aktualni župan Zlatko Komadina bio ministar dva mjeseca i da je pobjegao od svih projekata. A on je trebao realizirati autocestu Rijeka-Žuta Lokva za koju je Vlada u četvrtak odobrila zaduženje za prvu dionicu, on je trebao obnoviti luke u županiji, ali je, ponavljam, pobjegao. Zato želimo promjene!

Ne samo da zbog Komadine PGŽ stagnira, nego je i kriv zato što SDP ima najniži rejting u povijesti i loše prolazi na izborima. Njegova akvizicija bio je i Davor Bernardić - zaključio je Butković.

RUKAVININ RAD VIDLJIV & OPIPLJIV U CRIKVENICI

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u Crikvenici je poručio da naš kandidat za novi mandat na mjestu gradonačelnika Damir Rukavina predano radi za svoj grad, da se na ovom području može vidjeti veliki napredak u razvoju infrastrukture, uređenju grada, da su tu sportske dvorane, lukobrani, plaže:

- Vjerujem da će mu većina sugrađana dati potporu za još četiri godine upravljanja Crikvenicom!

A A A