Vijesti
24. 5. 2021.

Zajednica žena HDZ-a BiH donirala 100.000 kuna za obnovu Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji

Vrijednom donacijom koju je ravnateljici Doma Magdaleni Komes uručila predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Marina Pendeš završila je višemjesečna akcija prikupljanja pomoći za potresom pogođenu Banovinu, koju su provele upravo bosansko-hercegovačke „Katarine“. Još 40.000 kuna donirat će za obnovu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji u sklopu zajedničke humanitarne akcije općina i gradova u BiH, koja je pokrenuta na inicijativu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Na ovome prelijepom događaju, osim izaslanstva Predsjedništva Zajednice žena HDZ-a BiH,  sudjelovali su i zamjenik predsjednika HDZ-a general Tomo Medved, predsjednica Zajednice žena HDZ a „Katarina Zrinski“ Nada Murganić i naša saborska zastupnica Maja Grba Bujević.

- Od djetinjstva nas uče da je bitno pomagati ljudima u nevolji, posebno što je veza s našim sestrama i braćom u Hrvatskoj neraskidiva. Ovo je samo još jedna potvrda tome - istaknula je Marina Pendeš.

Dragocjena pomoć

Nakon uručenja donacije, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji Magdalena Komes svoje je gošće i goste pobliže upoznala s organizacijom rada i funkcioniranjem te ustanove koja je osnovana još 1968. godine, a u kojoj smješteno 188 osoba starije životne dobi:

- Nažalost, Dom je teško oštećen u potresu, pa su naši korisnici privremeno premješteni na više lokacija u Sisačko-moslavačkoj županiji i izvan nje. Od srca zahvaljujem Zajednici žena HDZ-a BiH na vrijednoj donaciji. Ta pomoć nam je dragocjena, upravo su u tijeku radovi na sanaciji, želimo da se svi korisnici vrate u Petrinju kroz nekoliko mjeseci - poručila je Komes.

Obnova i osnovne škole u Petrinji

Osim 100.000 kuna za Dom za starije i nemoćne osobe, preostalih 40.000 kuna koje su prikupile bosansko-hercegovačke „Katarine“ bit će donirane za obnovu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji u sklopu zajedničke humanitarne akcije općina i gradova u BiH, koja je pokrenuta na inicijativu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Hrvati iz BiH obnovit će zgradu jedne institucije na Banovini & graditi obiteljske kuće koje su srušene u potresu

PODRŠKA BUDUĆOJ GRADONAČELNICI

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Marina Pendeš izrazila je punu podršku Magdaleni Komes i kao HDZ-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Petrinje, koja je s 29.14% u 2. krug ušla s prednošću u odnosu na dosadašnjeg gradonačelnika iz redova Reformista Darinka Dumbovića (27.60%).

A A A