Vijesti
27. 5. 2021.

30. svibnja bitno je odabrati dokazane, pouzdane kandidate! HDZ jedini ima kapacitet upravljanja, program & postignuća iza sebe!

(PHOTO) Dubrovnik, Metković, Opuzen, Imotski, Makarska, Trilj, Sinj i Solin. Prvog dana dalmatinske turneje Andrej Plenković pohodio je 8 gradova kako bi podržao naše kandidate uoči 2. kruga. „Nastavljamo s ulaganjima i projektima ZA bolji život te razvoj gospodarstva, prometa i turizma. Za razliku od ostalih aktera, mi brinemo da građani u krizi imaju plaće i mirovine, da je dovoljno cjepiva, da ljetna sezona bude uspješna, da stignu rekordna EU sredstva, da se izgradi Pelješki most, da HV dobije borbene avione… To je ta kapitalna razlika između HDZ-a i ovih nekih drugih.

Dubrovačko-neretvanska županija. Naš Nikola Dobroslavić, koji brani mandat, pobijedio je za župana u sve 22 lokalne jedinice na području DNŽ-a te u 1. krugu osvojio 40.12% - dvostruko više od protukandidata Bože Petrova.

S golemom prednošću - gotovo trostrukom - u 2. krug ulazi i sadašnji i budući gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković (36.87%).

Pelješki most - trajni simbol EU članstva

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH poručio je iz Grada svetog Vlahe da je „jutros na putu prema Dubrovniku vidio kako napreduje Pelješki most, koji će do rujna biti spojen s kopnom“:

- Napokon će Hrvatska biti teritorijalno cjelovita, za što se od prvog dana snažno zauzimao i naš župan Dobroslavić. Zaslužio je da se u njegovom novom mandatu otvori most! Koji će ostati trajni simbol koristi članstva u Europskoj uniji, budući da je za njegovu izgradnju RH dobila 357 milijuna eura iz EU fondova.

Apsurd zvani Petrov

A MOST-ov Petrov? Zalaže se za ukidanja županija, pa tako i DNŽ-a, i tu leži apsurd. Ne znam zašto bi itko dao povjerenje kandidatu koji traži da se ukine mjesto za koje se natječe!? - dodao je Andrej Plenković.

DOBROSLAVIĆ: Nećemo dopustiti da MOST ukine našu županiju! 

DNŽ je iskoristila najviše EU sredstava od svih  županija, a najveći nam je ponos Pelješki most. Imamo potporu Vlade RH za buduće projekte, među njima i za izgradnju autoceste od čvora Metković do Osojnika.

Dubrovačko-neretvanska županija opet u plavom!

Moj protukandidat Petrov u nezavidnoj je situaciji - želi ukinuti DNŽ i većinu općina, želi Dubrovniku oduzeti status regionalnog središta. Siguran sam da mu to naši sugrađani neće dopustiti! 

FRANKOVIĆ: Pred nama su turistička sezona & gospodarski oporavak!

Iza nas je izazovna godina u financijskom i zdravstvenom smislu, ali pred nama je - oporavak. Bez podrške Vlade mnogi gospodarstvenici teško bi dočekali ovogodišnju sezonu - koju Dubrovnik dočekuje spreman!

Uz slabljenje pandemije, ubrzano cijepljenje, „COVID putovnice“ i dobru turističku sezonu stvaramo preduvjete za gospodarski rast

Sve je veći broj cijepljenih sugrađana i turističkih djelatnika, prvi put od Domovinskog rata naš grad će s 8 tjednih zrakoplovnih linija biti povezan sa Sjedinjenim Američkim Državama, poslije 10 godina „spajamo“ se s Moskvom, a poslije 32 uspostavlja se KLM-ova linija za Amsterdam.

MOST 5. PUT ZAREDOM PORAŽEN U GRADU SVOG NASTANKA

Andrej Plenković i u Metkoviću je pružio potporu dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću za novi mandat.

U mjestu u kojem je nastao Most inače je sa 62.77% još u 1. krugu trijumfirao Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a.

PLENKOVIĆ: Ostajemo privrženi razvoju doline Neretve!

HDZ u Metkoviću ima i apsolutnu većinu u Gradskom vijeću, što znači da je naš Dado odlično upravljao gradom u prošle 4 godine - u kojima je imao snažnu podršku Vlade, ali i Dubrovačko-neretvanske županije. Zato pozivam sve Metkovce da daju glas sadašnjem i budućem županu! Zajedno, ostajemo privrženi razvoju doline Neretve.

MILAN: Sad je bitno da Dobroslavić ostane župan!

Posao još nismo dovršili, sad je bitno da Dobroslavić ostane župan. Zašto? Počeli smo raditi Dnevnu bolnicu i Centar za ranu intervenciju, a uskoro krećemo i s izgradnjom Srednje glazbene škole. Ništa od toga ne bi bilo da nije našeg župana i vertikale vlasti!

DOBROSLAVIĆ: Projekti u sinergiji s gradonačelnikom Milanom

Ponosan sam jer sam u 1. krugu uvjerljivo pobijedio i u Metkoviću, rodnom gradu mog protukandidata Petrova. Ovdje smo u sinergiji s gradonačelnikom Milanom odradili mnoge kvalitetne projekte, a u pripremi su novi. Mi smo jedino jamstvo za uspjeh županije & daljnji rast Metkovića!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH potom je u Opuzenu podržao gradonačelnika Ivu Mihaljevića u borbi za novi mandat.

1.3 MLRD KUNA ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA U SDŽ-u

Iz Dubrovačko-neretvanske u Splitsko-dalmatinsku županiju. Andrej Plenković pružio je podršku županu Blaženku Bobanu za novi mandat & 5-orici gradonačelničkih kandidata: u Makarskoj Juri Brkanu, u Imotskom Ivanu Budaliću, u Sinju Igoru Vidalini, u Trilju Ivanu Bugarinu i u Solinu Daliboru Ninčeviću.

PLENKOVIĆ: Sad je bitno 30. svibnja odabrati dokazane, pouzdane kandidate!

Nastavljamo s ulaganjima i realizacijom projekata važnih za razvoj gospodarstva, prometne infrastrukture i turizma te bolji život u SDŽ-u. U ovoj županiji, u mandatu naše Vlade, ugovoreno je 6.5 milijardi kuna iz EU fondova, a kroz Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ izdvojili smo 1.3 milijarde kuna.

Sad je bitno 30. svibnja odabrati dokazane i pouzdane kandidate. Za razliku od drugih aktera, mi brinemo da građani u krizi imaju plaće i mirovine, da se osigura dovoljno cjepiva, a turistička sezona bude uspješna, da u Hrvatsku stignu rekordna europska sredstva, da se Pelješki most spoji s kopnom, da Hrvatska vojska dobije moderne borbene avione… To je ta kapitalna razlika između stranaka koje imaju kapacitet upravljanja, program, ljude, kvalitetu i postignuća & ovih nekih drugih.

BOBAN: Više radnih mjesta nego početkom epidemije!

Hvala predsjedniku Plenkoviću na podršci, hvala na izdašnim potporama gospodarstvu i pomoći pri realizaciji razvojno-socijalnih projekata. Ne samo da su u SDŽ-u spašena radna mjesta, nego je njihov broj i veći no početkom epidemije!

Uvjeren sam da će u nedjelju, na Dan državnosti - koji smo upravo mi vratili! - naši sugrađani pokazati da hrvatsko srce kuca za sve koji rade na dobrobit svoje lokalne zajednice.

A A A