Vijesti
30. 5. 2021.

Sinergija vizionarske uloge dr. Franje Tuđmana, nacionalnog zajedništva & neustrašivosti hrvatskog naroda

(PHOTO) DAN DRŽAVNOSTI. Izaslanstva Vlade, Hrvatskog sabora i HDZ-a položila su vijence i zapalila svijeće na Oltaru domovine na Medvedgradu. Plenković: Ponosan sam što pripadam generaciji koja je imala čast doživjeti te nezaboravne trenutke stvaranja hrvatske države. Jandroković: Još jednom zahvaljujemo hrvatskim braniteljima i svima koji su ugradili sebe u slobodu, samostalnost i demokraciju u kojima danas živimo. Katičić: Vraćanjem Dana državnosti 30. svibnja iskazali smo poštovanje prema volji hrvatskog naroda i trajnu zahvalu dr. Tuđmanu.

Predvodeći izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Andrej Plenković u povodu Dana državnosti položio je vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu. Istaknuo je da je u tim nezaboravnim trenucima stvaranja hrvatske države i borbe za slobodu ključna je bila sinergija triju temeljnih točki:

- A to su vizionarska uloga našega prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, nacionalno zajedništvo te hrabrost i neustrašivost hrvatskog naroda. Ponosan sam što pripadam generaciji koja je imala čast doživjeti slobodu i vlastitu državu!

Predsjednik Andrej Plenković: Drage sugrađanke i sugrađani, Hrvatice i Hrvati u Domovini i inozemstvu, od srca vam čestitam Dan državnosti!

Vijenac na Oltaru domovine položilo je i izaslanstvo Hrvatskog sabora, na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, te izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice, predvođeno glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem.

JANDROKOVIĆ: Ključni korak u ostvarenju višestoljetne težnje hrvatskog naroda

Prisjećajući se konstituiranja prvog višestranačkog Hrvatskog sabora, ključnog koraka u ostvarenju višestoljetne težnje hrvatskog naroda o vlastitoj, slobodnoj i neovisnoj državi, još jednom zahvaljujemo hrvatskim braniteljima te svima koji su ugradili sebe u slobodu, samostalnost i demokraciju u kojima danas živimo.

Čestitka predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske

KATIČIĆ: I dandanas se sa zanosom sjećamo 30. svibnja 1990.

Vraćanjem Dana državnosti na prekretnički datum 30. svibnja iskazali smo poštovanje prema volji hrvatskog naroda i trajnu zahvalu dr. Tuđmanu. Mi koji smo doživjeli te dane ponosa i slave i dandanas se sa zanosom sjećamo povijesnog 30. svibnja 1990. kada smo učinili prvi korak prema ostvarenju višestoljetne težnje hrvatskog naroda - suverene, neovisne i demokratske Hrvatske.

SVETA MISA ZA DOMOVINU

Naši su dužnosnici potom sudjelovali na svetoj misi za Domovinu, koju je u Župnoj crkvi sv. Petra Apostola predvodio zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

A A A