Vijesti
30. 5. 2021.

S ponosom se prisjećamo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa prošli!

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je državnom vrhu Republike Hrvatske čestitku za Dan državnosti: Hrvatski narod u BiH dao je svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi Republike Hrvatske - i opet bismo to učinili! Dragi prijatelji, Hrvati u BiH i dalje se bori za ravnopravnost i ustavom zajamčenu konstitutivnost. U nadolazećem razdoblju uzdamo se u pomoć i medijaciju RH i kako bismo ubrzali euroatlantski put BiH.

Danas je poseban, veličanstven dan kada se prisjećamo povijesnog trenutka kojemu smo svjedočili prije tri desetljeća - poručio je Dragan Čović čestitajući Dan državnosti:

- Doista, nakon dugo vremena i raznih režima, naša Hrvatska vratila je svoju suverenost i demokraciju i uspostavila institucije koje su sačuvale naš narod. Ovaj povijesni datum prilika je da se prisjetimo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa u tim bremenitim vremenima prošli. Možemo biti ponosni da se danas prisjetimo svih dostignuća u postizanju slobode i žrtve koju su naši branitelji položili za svoju domovinu.

Zajednica žena HDZ-a BiH donirala 100.000 kuna za obnovu Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji

Euroatlantski put nema alternativu

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini - nastavio je Čović - dao je svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi današnje suverene Republike Hrvatske i opet bismo stali u zaštitu Lijepe Naše:

- Dragi prijatelji, hrvatski narod u BiH i dalje se bori za uspostavu ravnopravnosti i ustavom zajamčene konstitutivnosti. U sljedećem razdoblju, u kojem moramo riješiti sva otvorena pitanja, uzdamo se i u pomoć i medijaciju institucija Republike Hrvatske kako bismo ubrzali euroatlantski put koji je jedini jamac demokratskih procesa i prosperiteta i put koji nema alternativu.

Hrvati u BiH ne smiju biti zakinuti u temeljnim pravima - mora se mijenjati izborni zakon!

Dvije domovine hrvatskog naroda

Hrvati iz BiH imaju dvije domovine i na to su istinski ponosni. Još jednom, svim Hrvaticama i Hrvatima u našoj domovini i izvan nje čestitam današnji Dan državnosti na tri desetljeća zajedništva i slobode - zaključio je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH.

A A A