Vijesti
31. 5. 2021.

HDZ je kolosalni pobjednik lokalnih izbora! Prije četiri godine slavili smo u 13 županija, a sada u - 15!

(VIDEO) Andrej Plenković: Poslije 20 godina, pobijedili smo u Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj, a vratili smo Ličko-senjsku županiju. Osim u 75% županija, pobijedili smo u gotovo polovici svih gradova i općina, od čega u Osijeku prvi put u povijesti. Ovaj golemi uspjeh snažna je, najbolja potvrda politike ravnomjernog regionalnog razvoja naše Vlade RH, i to u 5. godini mandata. Nastavljamo razvijati Hrvatsku!

Predsjednik naše stranke i naše Vlade komentirao je sinoć rezultate 2. kruga lokalnih izbora. "U petoj godini mandata osvojili smo sjajnu većinsku potporu birača" - naglasio je Andrej Plenković dodavši da će surađivati sa svim novoizabranim čelnicima jedinica lokalne i područne samouprave. Čestitao je svim kandidatima koji su dobili povjerenje građana i zahvalio biračima što su izašli na izbore.

Donosimo njegove ključne poruke:

Dosad nezabilježeni uspjeh

Želim iskazati jedinstveni stav cijelog vodstva naše stranke - HDZ je apsolutni, kolosalni pobjednik lokalnih izbora! Prije četiri godine slavili smo u 13 od 20 županija, a sada u - 15! Takav uspjeh nikada dosad nismo bili postigli u povijesti.

Lokalni izbori potvrdili da je HDZ daleko najjača stranka. Izrazito smo zadovoljni!

Slavlje poslije 20 godina

Poslije 20 godina, pobijedili smo u Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a vratili smo Ličko-senjsku. Čestitke novim županima - Anđelku Stričaku, Marku Marušiću i Ernestu Petryju.

HDZ je pobjednik u Varaždinskoj županiji! I to ne mogu promijeniti ni Čačićeve „sjekire“ ni njegova „matematika“

1. krug u Ličko-senjskoj županiji u znaku pobjede HDZ-a. Milinović odlazi u prošlost - ljudi žele promjene!

Politika postupnog jačanja HDZ-a na zapadu Lijepe Naše i u središnjoj Hrvatskoj dala je rezultate.

Jedine dvije županice

HDZ ima, vrijedi također istaknuti, i jedine dvije županice u Hrvatskoj - Antoniju Jozić i Martinu Furdek Hajdin. 13 županija osvojili smo s kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a, a dvije s dugogodišnjim partnerima - Stjepanom Kožićem u Zagrebačkoj i Darkom Korenom u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Žao mi je, naravno, što smo izgubili Šibensko-kninsku županiju, gdje je možda došlo do „zamora materijala“ nakon tri mandata Gorana Pauka. No ne možeš baš svugdje pobijediti.

Pobjeda u gotovo polovici svih gradova i općina

Osim u 75% županija, pobijedili smo u gotovo polovici svih gradova i općina, od čega u Osijeku prvi put otkad je hrvatske demokracije. Nažalost, nismo pobijedili u Splitu, ali smo slavili u tri od šest najvećih gradova - Osijeku, Zadru i Velikoj Gorici.

Nastavljamo razvijati svaki dio Hrvatske!

Ovaj golemi uspjeh nadmašuje i pobjedničke rezultate iz 2017. godine, to je snažna, najbolja potvrda politike ravnomjernog regionalnog razvoja naše Vlade, i to u 5. godini mandata. U partnerstvu sa županijama, gradovima i općinama nastavljamo razvijati svaki dio Hrvatske!

PULJKOV ANTISEMITSKI ZAMJENIK - NEPRIHVATLJIVO!

Žao mi je što Vice Mihanović nije pobijedio u Splitu i nastavio kontinuitet politike Andre Krstulovića Opare. Mislim da će ostati teška ljaga, stigma ovih izbora to što je skupa s Ivicom Puljkom izabran i njegov zamjenik koji je javno iznosio antisemitska stajališta.

To je sramota, očekujem od novog gradonačelnika da se jasno distancira od tog zamjenika, a od zamjenika da napusti to mjesto. Neprihvatljivo je da netko takav bude dogradonačelnik drugog grada u Hrvatskoj.

ŠKORO OMOGUĆIO TOMAŠEVIĆU DA SE PROŠEĆE IZBORIMA

Kada god Domovinski pokret uspije dovesti u zabludu dio birača, a pritom nigdje ne pobijedi, on dovodi ljevicu na vlast. Tako su doveli Zorana Milanovića prije godinu dana na Pantovčak i tako su sad omogućili da se Tomislav Tomašević prošeće 2. krugom izbora a da se nijednom nije zapuhao. A sami DP nije osvojio - ništa.

ZA Marka Marušića! Po pobjedu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kontra crveno-crne koalicije S(DP)!

Medijski tetošeno „Možemo“

Poštujem volju sugrađana, no žao mi je što Davor Filipović nije pobijedio jer je bio najkompetentniji kandidat. Ako vam se, međutim, na istom političkom spektru stvore Škoro, Pavičić Vukičević, Škare Ožbolt i Troskot, onda imate petero kandidata za isto biračko tijelo pa se i dogodi ovakav „walk in the park“.

CROBAROMETAR: HDZ dvostruko jači od SDP-a!

Na izborima u Zagrebu obračunavalo se s politikom bivšeg gradonačelnika, a rezultatima je pridonio i SDP koji je pao negdje između stolaca i gotovo nestao u glavnom gradu, kao i sveopći medijski suport koji je imao „Možemo“.

A A A