Vijesti
31. 5. 2021.

Izdvojili smo 2.9 milijardi kn za plaće 215.000 radnika u Zagrebu, a za obnovu osigurali rekordnih 683 milijuna €. Zar je „Možemo“ protiv toga?

U mandatu naše Vlade samo u Zagrebu ugovoreno je više od 3 mlrd € europskih projekata. Valjda „Možemo“ ima nešto i protiv toga, pa tvrde da „mijenjaju Zagreb kako bi mijenjali Hrvatsku“. Valjda imaju nešto i protiv ove Hrvatske u kojoj smo uspjeli spriječiti socijalnu frakturu, očuvati 700.000 radnih mjesta, spasiti 120.000 poslodavaca. Moram osluhnuti koji to žanr promjene zazivaju, što bi to oni učinili bolje. Ipak, očekujem dobru suradnju s novom vlasti u Zagrebu, kakvu je i dosad Vlada imala sa županijama, gradovima i općinama bez obzira na političke opcije, sukladno politici iskrenog partnerstva i brige o svim krajevima RH.

Tomaševićeva družina koja bi „mijenjala Hrvatsku“, sramotnik Milanović koji ignorira Dan državnosti, šutnja ljevice o njegovim izgredima, dvostruki kriteriji HND-a, antisemit Ivošević i šef mu Puljak, suradnja s Čačićem nakon što je izgubio za varaždinskog župana, Škorina pomoć kandidatima ljevice… to je tek dio novinarskih pitanja na koja je tijekom dana, u više navrata, odgovarao predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

Donosimo, objedinjeno, ključne poruke Andreja Plenkovića:

Parafrazeri iz „Možemo“

„Možemo“ je počelo parafrazirati moju poruku iz 2016. - da mijenjamo HDZ kako bismo mijenjali Hrvatsku. Oni pak tvrde da mijenjaju Zagreb kako bi mijenjali Hrvatsku. Valjda imaju nešto protiv ove Hrvatske u kojoj smo uspjeli spriječiti socijalnu frakturu, očuvati 700.000 radnih mjesta, spasiti 120.000 poslodavaca. A s tom mjerom nastavljamo i u lipnju.

Valjda imaju nešto protiv toga što je naša Vlada RH - kako sam istaknuo i u Palači Dverce na svečanosti uručenja javnih priznanja na Dan Grada Zagreba i blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata - kroz Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ isplatila samo u Zagrebu 2.9 milijarde kuna za pokrivanje plaća 215.000 radnika.

Što bi to Tomaševića družina učinila bolje?

Valjda imaju nešto i protiv toga što smo iz Fonda solidarnosti Europske unije osigurali rekordnih 683 milijuna eura za obnovu. Moram osluhnuti koji oni to žanr promjene zazivaju, što bi to oni učinili bolje. Unatoč tome, očekujem dobru suradnju s novom vlasti u Zagrebu, kakvu je i dosad Vlada imala sa županijama, gradovima i općinama bez obzira na političke opcije - sukladno našoj politici iskrenog partnerstva i brige o svim krajevima Hrvatske.

Rezultate naše politike ravnomjernog regionalnog razvoja možete primijetiti kamo god odete u Hrvatskoj. Nema kraja koji danas nije razvijeniji u odnosu na razdoblje prije pet godina. U mandatu ove Vlade samo u Gradu Zagrebu ugovoreno je više od 3 milijarde eura projekata financiranih EU sredstvima.

Milanović nije čestitao Dan državnosti

Sramotno je to što Zoran Milanović nije čestitao Dan državnosti, to samo potvrđuje kako on „gleda“ na poštivanje hrvatskih zakona, kao i u slučaju predlaganja predsjednika Vrhovnog suda. No mediji mu to toleriraju... Obično se meni postavljaju pitanja o zajedničkom polaganju vijenaca, no za Milanovića i Dan državnosti - muk. Nikom ništa, nijedno pitanje.

Muk i danas, na Dan Grada Zagreba, iako Milanović nije došao na dodjelu javnih priznanja u Palaču Dverce. Kao rođeni Zagrepčanin, koji voli svoj grad, tu sam stalno dolazio i dolazit ću i ubuduće - bez obzira koja opcija vladala gradom. Moramo biti na visini naših temeljnih vrijednosti, ali u konačnici i obveza koje nose državne dužnosti. Ali, dobro, to je valjda OK kad Milanović radi.

Dvostruki kriteriji HND-a

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko puno je tiši, sporiji, obazriviji ako treba reagirati na Milanovića kada kritizira medije, HRT naziva Yutelom, novinare HTV-a plaćenicima jedne političke stranke, dnevne listove lihvarima... Ali meni na prvu poruči, krajnje bezobrazno i pristrano, da je „dovoljno da bude jedan Lukašenko u Europi“.

Poanta je u dvostrukim kriterijima: Ako Milanović napada medije, to je u kategoriji „stila“, a ako ja to radim, onda sam „Lukašenko“. Ne može, neću dozvoliti dvostruke kriterije.

Zbog huškača i prevaranta s Pantovčaka napadaju bugarske državljane. No ljevičari i dalje o njemu šute!?

Škoro - čas babaroga, čas dragi gost

Domovinski pokret je izmišljen kako bi probao doći na naše mjesto jer neki valjda nisu utjecajni u današnjem HDZ-u. Na ovim im je izborima jedini „uspjeh“ taj što su fragmentirali biračko tijelo i omogućili dijelu kandidata ljevice da pobijede u 2. krugu. Kao kad je Škoro pomogao Milanoviću na predsjedničkim izborima. To je za ljevicu super.

Sad će ljevičarski komentatori, nakon što su ga dobro izlupali uoči 2. kruga u Zagrebu, iz dana u dan ga prozivali kao huškača, opet gladiti i maziti Škoru kako bi i dalje napadao HDZ. Kada napada Možemo, onda je on grozan, babaroga, ne smije postojati, ali ako je tu da napada HDZ, onda ga sa zadovoljstvom zovemo u goste.

Neka se Puljak sad pere od svog antisemita!

Vice Mihanović je uz Davora Filipovića bio glavna meta medijskih napada. Ta je agresija zasigurno utjecala na rezultate - iako je Mihanović dominirao, a Ivica Puljak cijelo vrijeme vrtio tri floskule, šuplju priču.

Neka Puljak sad bude ponosan na svog zamjenika antisemita i neka se pere u iduće četiri godine i nosi ga na plećima! Da je ovo neka druga zemlja, udruge poput HND-a grmjele bi kako se itko može uopće i slikati s Ivoševićem. No kod nas šute iako je antisemit zamjenik splitskog gradonačelnika.

Suradnja s Čačićem

Suradnja s g. Radimirom Čačićem nakon što je izgubio za varaždinskog župana? Na početku, dok smo formirali parlamentarnu većinu, dogovorili smo se da su lokalne utakmice - lokalne. I da neće utjecati na suradnju na nacionalnoj razini.

A A A