Vijesti
14. 6. 2021.

HDZ je slavio u čak 15 od 20 županija & u 15 od 30 najvećih gradova. To dovoljno govori o našoj snazi i uspjehu!

Branko Bačić o zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Donijeli smo odluku o unutarstranačkim izborima. Trebali bi započeti 15. rujna na lokalnim razinama, a Opći sabor HDZ-a, s oko 2.000 izaslanika, planiramo održati u siječnju iduće godine. Ne raspuštamo, poput nekih, članstvo i niže organizacije, već ćemo kao demokratska stranka prepustiti članicama i članovima odluku jesu li zadovoljni svojim vodstvima na terenu i ishodom lokalnih izbora. Svaki naš dužnosnik na terenu morat će proći taj test.

Raspravljali smo o tjednu pred nama, prvenstveno o aktivnostima u Hrvatskom saboru. Vladajuća većina je stabilna, u petak ćemo donijeti rebalans proračuna - također je poručio potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

Donosimo ključne poruke Branka Bačića:

Jače uključivanje žena & osvježavanje zastupničkog kluba

Dvojica naših zastupnika izabrana su za župane, odlučili smo tko će ih zamijeniti. Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i poduzetnica, stiže na Markov trg umjesto novoga varaždinskog župana Anđelka Stričaka, a uspješni gradonačelnik Novske Marin Piletić umjesto sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka.

32 godine poslije svog osnutka HDZ je i dalje dominantna politička snaga

Prisegu u Hrvatskom saboru položit će već u petak. Šaljemo poruku jačeg uključivanja žena u politiku, ali i osvježavanja našega zastupničkog kluba.

Članstvu prepuštamo odluke o vodstvima na terenu

Donijeli smo, sukladno Statutu HDZ-a, i odluku o unutarstranačkim izborima: trebali bi započeti 15. rujna na lokalnim razinama, a završiti 5. prosinca. Opći sabor HDZ-a, s oko 2.000 izaslanika, planiramo održati u siječnju iduće godine.

Ne raspuštamo, poput nekih, članstvo i niže organizacije, već ćemo kao demokratska stranka prepustiti članicama i članovima odluku jesu li zadovoljni svojim vodstvima na terenu i ishodom lokalnih izbora. Svaki naš dužnosnik na terenu morat će proći taj test, pa tako i predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader, za kojeg pitate.

I dalje uvjerljivo najjača stranka

Premda nismo svugdje zadovoljni ishodom, primjerice u Splitu, ostaju činjenice da je HDZ slavio u čak 15 od 20 županija i u 15 od 30 najvećih gradova. Dakle, u 75% županija i 50% svih većih gradova. Mislim da to dovoljno govori o našoj snazi i uspjehu.

CRO Demoskop: HDZ povećao prednost ispred SDP-a!

Pobjeda (i) u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Korčula i Dubrovačko-neretvanska županija? Naša lista za Županijsku skupštinu pobijedila je u svim jedinicama lokalne samouprave na Korčuli, a u mom Blatu HDZ je apsolutni pobjednik na izborima za Općinsko vijeće. Konstituirat će se ovog tjedna i predsjednik će biti iz HDZ-a.

Od 22 lokalne jedinice u DNŽ-u HDZ je slavio u njih 15, dakle, u 70%. Imamo i župana. Mislim da to dovoljno govori o mom angažmanu kao predsjednika županijske organizacije HDZ-a, jedne od najuspješnijih u cijeloj Hrvatskoj. Ondje gdje HDZ nije polučio sjajan rezultat prihvaćam odgovornost, ali isto tako i zasluge ondje gdje jest.

Borba protiv virusa, obnova, turistička sezona

Na sjednici je bilo govora i o epidemiološkoj situaciji i aktivnostima stožera u borbi protiv pandemije koronavirusa, sanaciji na potresom pogođenim područjima i pripremama za ljetnu turističku sezonu od koje hrvatski ljudi puno očekuju.

U prvih 6 dana lipnja 203.000 turističkih dolazaka & 907.000 noćenja - 3 puta više nego u isto vrijeme prošle godine!

32. rođendan naše stranke

Mogu najaviti da ćemo 32. obljetnicu osnutka HDZ-a obilježiti u srijedu, umjesto u četvrtak 17. lipnja, zbog puta predsjednika Andreja Plenkovića u Tursku. Održat ćemo svečanu sjednicu Središnjeg odbora HDZ-a u 17 sati, a tradicionalna proslava započinje u 18:30 na Jarunu.

A A A