Vijesti
16. 6. 2021.

I poslije 32 godine najjača smo, stožerna stranka hrvatskog naroda!

(PHOTO) 32. ROĐENDAN HDZ-a (2). Plenković: Uz veliko povjerenje koje nam je ukazano na parlamentarnim i lokalnim izborima, posvećeni smo obnovi, reformama za brzi gospodarski oporavak i kreiranje radnih mjesta te daljnjem učvršćivanju međunarodnog položaja RH. Izražavamo zahvalnost dr. Tuđmanu, utemeljiteljima HDZ-a i našim braniteljima - bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske. Njegujemo zajedničke vrijednosti domoljublja, narodnjaštva i demokršćanstva. Medved: S čvrstim osloncem u našim vrijednostima okrenuti smo budućnosti! U iduće tri godine ostvarit ćemo četiri strateška cilja. 1. Otvoriti Pelješki most s pristupnim cestama. 2. Ući u Schengen. 3. Pristupiti eurozoni. 4. Nabaviti višenamjenske borbene avione.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na grobu prvoga hrvatskog predsjednika te utemeljitelja HDZ-a i suvremene Hrvatske dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju, program obilježavanja rođendana nastavljen je svečanom sjednicom Središnjeg odbora HDZ-a te polaganjem vijenca kod spomen-ploče dr. Tuđmana na stadionu NK Jarun, mjestu na kojem je i utemeljena naša stranka prije 32 godine, i tradicionalnom nogometnom utakmicom.

32. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-a: Vijenci i svijeće na grobu prvoga hrvatskog predsjednika - utemeljitelja naše stranke i suvremene Hrvatske

PLENKOVIĆ: Uvjerljiva, premoćna pobjeda!

Jedinstven je stav svih tijela HDZ-a da smo na lokalnim izborima ostvarili uvjerljivu, premoćnu pobjedu! - poručio je predsjednik naše stranke i naše Vlade RH na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a, koja je nakon dugo vremena organizirana u „fizičkom formatu“:

- Prvi put u povijesti, otkad se izravno biraju, imamo čak 15 od 20 župana. Ili njih 75%. To je za dvije županije bolji rezultat nego 2017. godine, a za tri u odnosu na 2013. godinu! Slavili smo i u 45% svih općina i 45% svih gradova. Od toga smo pobijedili u 3 od 6 te u 15 od 30 najvećih gradova, što je nastavak naše politike iskoraka u urbanim sredinama.

Rejting bez presedana

Na izborima za županijske skupštine - dodao je Andrej Plenković - čak smo i premašili, u prosjeku, rejting od oko 30%, koji nam dandanas daju nacionalne ankete:

- U usporedbi s većinom srodnih narodnjačko-demokršćanskih stranaka, posebno s obzirom na to da smo već u 5. godini mandata, to je rejting bez presedana, rejting koji pokazuje da smjer kojim vodimo zemlju uživa povjerenje hrvatskih ljudi! SDP, s druge strane, bilježi gotovo dvostruko slabiju potporu od nas.

HDZ je slavio u čak 15 od 20 županija & u 15 od 30 najvećih gradova. To dovoljno govori o našoj snazi i uspjehu!

Nove zadaće & izazovi 21. stoljeća

I 32 godine poslije svog osnutka, i dalje smo najjača, okupljajuća politička snaga u Hrvatskoj! - zaključio je predsjednik Plenković:

- Poslije obrane od velikosrpske agresije i oslobođenja Domovine pod vodstvom dr. Tuđmana, a zahvaljujući nacionalnom zajedništvu te hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja, poslije ulaska u EU i NATO, a sada i očuvanja radnih mjesta tijekom COVID krize, pred nama su nove zadaće: gospodarski oporavak i ubrzani rast, povećanje zaposlenosti i životnog standarda, digitalizacija i prilagodba 4. industrijskoj revoluciji, ali i daljnja zaštita državne granice od ilegalnih migracija te osiguranje stvarne ravnopravnosti Hrvata u BiH.

Ravnomjerni regionalni razvoj, demografska revitalizacija & ubrzanje cijepljenja - zajednički ciljevi!

MEDVED: S čvrstim osloncem u našim vrijednostima okrenuti smo budućnosti

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved istaknuo je da smo s čvrstim osloncem u baštini dr. Tuđmana, u svojim domoljubnim i narodnjačko-demokršćanskim vrijednostima, u vrijednostima Domovinskog rata - a vođeni konceptom modernog suverenizma - okrenuti budućnosti i izazovima 21. stoljeća!

- Kako je najavio predsjednik Andrej Plenković, već u iduće tri godine ostvarit ćemo četiri strateška cilja. Prvi: dogodine u ovo doba otvorit ćemo Pelješki most sa svim pristupnim cestama, čime ćemo oživotvoriti san generacija o teritorijalnom i prometnom povezivanju cijele Lijepe Naše. Most će ostati trajno svjedočanstvo i koristi našeg članstva u Europskoj uniji. Drugi: u prvoj polovici 2022. očekujemo ulazak u Schengen.

Dobili smo mandat kako bismo vodili ozbiljnu politiku

Treći, slijedi pristupanje europodručju, na čemu naša Vlada također sustavno radi, i četvrti, nabava višenamjenskih borbenih aviona, što je od osamostaljenja najveća investicija u osiguranje trajnog mira - izdvojio je još Medved:

- Ta četiri postignuća obilježit će mandat koji je pred nama i ostati zadugo zajednička stečevina Hrvatske. HDZ je usmjeren na bitna pitanja, dobili smo mandat našeg naroda kako bismo donosili odgovorne i odlučne mjere te vodili ozbiljnu politiku. Za ovaj tjedan ću navesti rebalans proračuna, koji je važan korak u cilju nesmetanog funkcioniranje zdravstva, državnih tijela i službi, ali i prelaska iz faze očuvanja radnih mjesta u fazu njihovog kreiranja.

Dodatnih 2.8 milijardi kuna za zdravstvo, 2 milijarde za očuvanje radnih mjesta & 250 milijuna za sufinanciranje EU projekata!

Istaknuo je i važnost nastavka procjepljivanja protiv covida-19 ne samo radi uspjeha turističke sezone od koje hrvatski ljudi puno očekuju, nego i „kako bi se nacija pripremila za mogući novi soj koji bi, prema procjenama, mogao doći na jesen“:

- Dokazano je da je cijepljenje jedini učinkoviti odgovor. Bavimo se ozbiljnim stvarima. Stoga ne bih trošio vrijeme na nove Milanoviće izgrede, na njegove "lavove“ i „pudlice s protezom". Tek ću konstatirati da je i njegova nova izjava - neprimjerena.

13. GENERACIJA POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a

U sklopu programa obilježavanja 32. obljetnice osnutka HDZ-a svečano su dodijeljena Uvjerenja o završenom programu Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta (ZHDZ/ ravnatelj: Srećko Prusina) za 13. generaciju polaznika.

Predsjednik Andrej Plenković naglasio je da su mnogi od alumnista Političke akademije ZHDZ-a danas ministri, državni tajnici, zastupnici, župani, (grado)načelnici, vijećnici…

- Želim vam uspješno političko djelovanje, stjecanje novih znanja i iskustava kako biste se mogli odgovorno suočiti s izazovima suvremenog doba i 21. stoljeća te nastavak angažmana na dobrobit hrvatskog društva i svojih lokalnih sredina!

A A A