Vijesti
18. 6. 2021.

U Saboru usvojen rebalans proračuna - Važan korak u prelasku iz faze očuvanja radnih mjesta u fazu njihovog kreiranja!

Ukupni prihodi povećavaju se za 3 milijarde kuna, a rashodi za 9,4 milijarde kuna. Najveći dio povećanih rashoda otići će za zdravstvo, za koje se osigurava dodatnih 2,8 milijardi kuna. Za rebalans je glasovao i zastupnik HSU-a Silvano Hrelja. Još se jednom pokazalo da je stabilnost parlamentarne većine neupitna, a u budućnosti će imati i dodatnu potporu.

Rebalansom se osigurava i dodatnih dvije milijarde kuna za mjere očuvanja radnih mjesta i skraćenog radnog vremena. On je važan korak u cilju nesmetanog funkcioniranja zdravstva, državnih tijela i službi, ali i prelaska iz faze očuvanja radnih mjesta u fazu njihovog kreiranja.

Dodatna potpora Vladi i parlamentarnoj većini

Za rebalans proračuna glasovao je i zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja.  Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković naglasio je kako je dogovoren protokol razumijevanja i suradnje koji će trajati do kraja mandata.

- Ključno je poboljšanje života hrvatskih umirovljenika. Njihove ideje se slažu s Programom Vlade i zato će gospodin Hrelja podržavati ovu Vladu i parlamentarnu većinu.

Bavimo se temama važnim za Hrvatsku, a ne trivijama i uvredama.Svatko tko želi podržavati vladajuću većinu je dobrodošao

A A A