Vijesti
26. 6. 2021.

HDZ je stranka koja pobjeđuje, posebice u Plenkovićevu mandatu!

Unatoč svim napadima koje dolaze i s drugih strana, a ne samo od predsjednika RH Milanovića, hrvatski građani vide da se HDZ-ova vlada bavi rješavanjem problema. I to u vrlo složenim uvjetima. I po najrecentnijim istraživanjima HDZ uživa daleko najveću potporu hrvatskih građana, a tako će i ostati! - poručio je PPVRH, ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik naše stranke dr. sc. Davor Božinović iz Gline.

Ministar Božinović u Glini je sudjelovao na svečanom obilježavanju 30. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području.

Ondje je odgovarao i na pitanja novinara o aktualnim temama. Donosimo ključne poruke:

O MILANOVIĆEVIM NAPADIMA

Pitate me za izjavu predsjednika Milanovića da „HDZ uništava državu i zatire Ustav“? Unatoč svim napadima koje dolaze i s drugih strana, a ne samo od predsjednika RH Milanovića, hrvatski građani vide da se HDZ-ova vlada bavi rješavanjem problema. I to u vrlo složenim uvjetima. I po najrecentnijim istraživanjima HDZ uživa daleko najveću potporu hrvatskih građana, a tako će i ostati! Jer HDZ je stranka koja pobjeđuje, posebice u mandatu Andreja Plenkovića.

O ZLATI ĐURĐEVIĆ

Procedura izbora predsjednika Vrhovnoga suda održana je u skladu s Ustavom i zakonom. Prijedlog predsjednika Milanovića nije prošao jer za njega nije glasovalo oko dvije trećine saborskih zastupnika. Vjerojatno će uslijediti i treći javni poziv te ponovna procedura uz bolju razinu komunikacije. Neće biti ustavne krize. Jasno je da predsjednik Republike predlaže kandidata za predsjednika Vrhovnog suda na temelju javnoga poziva i mišljenja Državnoga sudbenog vijeća, a o imenovanju u konačnici odlučuje Hrvatski sabor.

Za Milanovićevu kandidatkinju nije glasalo ni pola oporbe - Pokazalo se da su argumenti HDZ-a bili ispravni!

O TURISTIČKOJ SEZONI

Njezin uspjeh ovisit će o našoj odgovornosti u pridržavanju svih donesenih epidemioloških mjera. Podsjećam i na porast broja novozaraženih na području Zadra nakon sportskoga slavlja i na dijelu Dubrovačko-neretvanske županije. Razlog za optimizam je činjenica da Zadar ima jako dobru i sposobnu epidemiološku službu zbog koje neće „eksplodirati“ broj novozaraženih, već će početi padati. Ali to nam je istodobno i pouka da se ponašamo drukčije, s obzirom na to da smo turistička zemlja i da dobrim dijelom ovisimo o turizmu i dolasku stranih gostiju. I po prošlogodišnjim podatcima, najviše turista dolazi iz Njemačke koja pak ima jasne kriterije kada je riječ o broju novooboljelih u nekim područjima Europe s jasnom porukom svojim građanima da ne putuju u ona području koja nisu u „zelenom“ području.

O SOLIDARNOSTI S ČEŠKOM

Nakon tornada koji je pogodio Češku, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo civilne zaštite odmah je ponudilo pomoć češkim kolegama koji su izvijestili da im u ovom trenutku pomoć nije potrebna. Ako itko razumije naše prijatelje u Češkoj to smo mi u Hrvatskoj, a znamo i kakav je bio odgovor Češke i EU u cjelini na ono što nas je zadesilo na Banovini i u Zagrebu. Solidarnost i duh zajedničkog odgovora na krize nešto je što u Europi stasa i jača. Ali da bi sustav na razini Europe bio što učinkovitiji - jer će zbog klimatskih promjena ovakvih situacija biti sve više pa se diljem svijeta i Europe - moraju se udruživati kapaciteti kako bi se brzo, učinkovito i solidarno odgovorilo na takve izazove i prijetnje.

A A A