Vijesti
29. 6. 2021.

Potpora od 30,7 posto najbolja je potvrda kakvu politiku provodimo već 5 godina!

(VIDEO) Andrej Plenković o sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Raspravili smo sve aktualne teme, događanja od prošlog tjedna, razgovarali o aktivnostima u Saboru - Zakonu o hrvatskim braniteljima i civilnim stradalnicima Domovinskog rata, Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, dinamika pripreme Višegodišnjeg financijskog okvira… Govorili smo i o aktivnostima u Saboru u proteklih mjesec dana. Obranili smo ministra Beroša, usvojili rebalans proračuna s 77 glasova i predsjednik Milanović doživio je poraz jer njegova kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda nije prošla. Dobila je, naime, samo 37 glasova ZA.

Nakon lokalnih izbora zadovoljni smo da HDZ uživa potporu od 30,7 posto. To je najbolja potvrda kakvu politiku provodimo već 5 godina. To je i dodatni poticaj našim kolegama na županijskim, gradskim i općinskim razinama - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

CROBAROMETAR: HDZ raste, dok SDP bilježi najgori rejting ikad!

Izjavu koju je Andrej Plenković dao nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - kao i odgovore na novinarska pitanja - možete u cijelosti pogledati i poslušati, a u nastavku donosimo dio  njegovih poruka:

O MILANOVIĆEVOM GENERIRANJU MRŽNJE

Između mene i Milanovića nema prepucavanja. To je neka medijska teza koja se namjerno forsira. Postoje oni koji rade po zakonu i oni koji rade protiv zakona. On radi protiv zakona. HDZ je bio principijelan, glasovanje nije moglo završiti drugačije nego što je. on bi trebao biti kompletno neutralan u odnosu na političke stranke, a generira mržnji i laži prema HDZ-u, radi pritisak na suce Vrhovnog suda - što je nedopustivo, neprihvatljivo i za svaku osudu - te vrlo svjesno i namjerno krši zakone i ne poštuje Ustavni sud. To mu neće proći.

O CIJEPLJENJU

Čestitam svim 44 posto odraslih koji su se cijepili - to je pravi domoljubni potez. Ne znam zašto se ostali nisu cijepili. Sve diljem Hrvatske molim da ubrzaju taj proces. Imamo 670 000 doza na lageru. Naši susjedi bi bili sretni da im doniramo, a možda ćemo morati i to napraviti.

O RADU VLADE

Ministri rade na cijelom nizu zakonskih prijedloga. O svemu tome sam govorio danas u Westinu. Imali smo sastanak o pripremi plana za korištenje Višegodišnjeg financijskog okvira na svim područjima, komplementarno s Nacionalnim planom oporavka i otpornosti. Vlada cijelo vrijeme radi u interesu građana.

A A A