Vijesti
30. 6. 2021.

Ne mogu reći da smo zadovoljni presudom - Stanišić i Simatović bili su među ključnim ljudima u provedbi velikosrpske agresije i sudjelovali su u najstrašnijim zločinima!

Smatramo da su upravo oni bili među ključnim ljudima za provođenje agresije na Hrvatsku i BiH. Vjerujemo da će u žalbenom postupku Rezidualni mehanizam uzeti u obzir njihovu ulogu u tim procesima na adekvatan način - poručio je predsjednik Andrej Plenković osvrnuvši se na današnju presudu Haaškog suda čelnicima srpske Službe državne sigurnosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, prema kojoj su osuđeni na po 12 godina zatvora.

- Stanišić i Simatović bili su među ključnim ljudima za provođenje velikosrpske politike. Nisam još imao vremena pročitati presudu, ali iz ovoga što mi suradnici govore, vidim da su optuženi samo za Bosanski Šamac. Pozdravljamo osuđujuću presudu, ali ne možemo biti zadovoljni. S obzirom na njihovu ulogu 90-ih godina, ne možemo reći da je time donesena pravedna presuda - kazao je još predsjednik Vlade i HDZ-a nakon što je sudjelovao na obilježavanju početka radova nastavnog središta za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u okviru projekta FIRESPILL, u Vučevici.

Borba protiv korupcije stalna i kontinuirana

Upitan o velikoj akciji policije i USKOK-a u Zagrebu, istaknuo je da je u vremenu ove Vlade borba protiv korupcije stalna i kontinuirana.

- Manifestira se tako da policija, DORH i USKOK rade svoj posao samostalno, neovisno, nepristrano, tajno i kada se tako radi, onda je sigurno da ćemo nastaviti s iskorjenjivanjem korupcije. Ne mogu komentirati pojedinosti konkretnog slučaja, znam o tome koliko i vi. Vidjet ćemo kada će USKOK obavijestiti javnost o konkretnom predmetu.

A A A