Vijesti
12. 7. 2021.

Cijepljenje je jedini način da se stane na kraj pandemiji - Pozivam sve da na taj način osiguraju vlastito, ali i zdravlje svojih sugrađana!

Znanost je vrlo brzo našla cjepivo, sada se možemo boriti s pandemijom. Što će više biti procijepljenih lakše ćemo, bolje i sadržajnije živjeti! * Hrvatskoj je u idućih 10 godina na raspolaganju 30 milijardi eura iz europskih fondova, odnosno više od 200 milijardi kuna. Procjena je da ta sredstva izravno utječu na rast BDP-a. Čuo sam neke brojke o rastu BDP-a u drugom kvartalu ove godine i one su iznenađujuće dobre! * Nešto više od četiri godine i dva mjeseca sam na dužnosti i čast mi je biti predsjednik Sabora s najdužim mandatom. Prvu godinu rada novog, 10. saborskog saziva ocjenjujem pozitivnom i obilježenu pandemijom i potresom - kazao je, među ostalim, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u emisiji Hrvatskog radija „S Markova trga“.

Donosimo ključne poruke:

O CIJEPLJENJU

Moje je mišljenje da nećemo ići u smjeru obveznog cijepljenja, ali naglašavam da je cijepljenje jedini način da se stane na kraj pandemiji. Znanost je vrlo brzo našla cjepivo, sada se možemo boriti s pandemijom. Što će više biti procijepljenih lakše ćemo, bolje i sadržajnije živjeti. Pozivam građane da se cijepe jer će tako osigurati vlastito, ali i zdravlje svih sugrađana.

O POTPORAMA

Što se tiče vezivanja potpora uz procijepljenost, ne razumijem logiku onih koji kažu, „neću se cijepiti, ali želim novac“. Država nema negdje skrivene novce, pa ih bez problema daje. To je novac ili iz europskih sredstva ili smo se dodatno zaduživali. Poslodavac ne može natjerati radnike da se cijepe, ali i ni država više nije dužna davati 4. 000 kuna potpore jer postoji cjepivo. Covid kriza do sada nas je stajala više od 30 milijardi kuna.

O RASTU BDP-a

Hrvatskoj je u idućih 10 godina na raspolaganju 30 milijardi eura iz europskih fondova, odnosno više od 200 milijardi kuna. Procjena je da ta sredstva izravno utječu na rast BDP-a. Čuo sam neke brojke o rastu BDP-a u drugom kvartalu ove godine i one su iznenađujuće dobre.

O RADU SABORA

Prvu godinu rada novog, 10. saborskog saziva ocjenjujem pozitivnom i obilježenu pandemijom i potresom. Nešto više od četiri godine i dva mjeseca sam na dužnosti i čast mi je biti predsjednik Sabora s najdužim mandatom. Za sada nema naznaka da bi Sabor, koji redovan rad završava 15. srpnja, zasjedao izvanredno. Moguće je da imamo izvanrednu sjednicu samo ako procedura ponovno raspisanog natječaja za predsjednika Vrhovnog suda bude gotova krajem kolovoza, odnosno početkom rujna, jer ne želimo da Sabor bude „usko grlo“ u imenovanju.

A A A