Vijesti
27. 7. 2021.

Crobarometar: HDZ zadržava premoćno vodstvo, a SDP nakon petomjesečnog pada rejtinga više nije druga stranka u Hrvatskoj!

Prema istraživanju Nove TV, HDZ mjesec srpanj završava kao uvjerljivo vodeća stranka u Hrvatskoj s gotovo 30 posto potpore birača. Na drugom mjestu, s dvostruko nižim rejtingom, nalazi se platforma Možemo. SDP predvođen Peđom Grbinom potonuo je na treće mjesto s 14,3 posto. Izborni prag još prelaze samo Domovinski pokret (7,7 posto) i Most (7,6 posto).

Stranke ispod praga

Istraživanje je provedeno prije nego što je Miroslav Škoro podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. Ostale stranke nalaze se ispod 5 posto. Najbliže izbornom pragu je HSU s 2,8 posto potpore, Živi zid je na 2 posto, a isti rejting, od 1,6 posto, imaju Fokus, HSS i Centar.  

Posljednja stranka iznad 1 posto su Reformisti (1,2 posto). Potom slijede HNS i IDS sa po 0,9 posto, SDSS sa 0,4 posto i HSLS s 0,2 posto.

Raste potpora Vladi

Ostale stranke imaju zajedno 6,8 posto. U odnosu na zadnje istraživanje, broj neodlučnih birača je pao i sada iznosi 8 posto.

Prema istraživanju, već treći mjesec zaredom raste i potpora Vladi Andreja Plenkovića te ona sada iznosi 36% (u odnosu na lipanjskih 34%).

A A A