Vijesti
10. 8. 2021.

Snajperski hitac velikosrpskog agresora nije zaustavio istinu o pravednome Domovinskom ratu!

30. obljetnica ubojstva snimatelja HRT-a Gordana Lederera na brdu Čukuru kod Hrvatske Kostajnice. PPVRH Tomo Medved kod Spomen-obilježja "Slomljeni pejzaž": Njegovi snimci i danas svjedoče o herojskoj obrani Hrvatske i patnji koju je tijekom agresije proživljavao hrvatski narod - istina je ta koja pobjeđuje! 

Lederer je bio naoružan samo kamerom, ali je cijeli svijet mogao vidjeti kakve je patnje proživljavao hrvatski narod za velikosrpske agresije. No i dalje se susrećemo s pokušajima da se ta ideologija zla oživi u nečijim suludim glavama. Pokretači tog zla ni danas se ne mogu odreći ideologije svoje prošlosti i krvavog pohoda na Hrvatsku - istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja na komemoraciji na brdu Čukur, gdje je Lederer ubijen snimajući srpske napade na Pounje.

Falsificiranje povijesti 

Slične ideje ovih dana dolaze i iz BiH - nastavio je general Tomo Medved - gdje se optužbama na račun hrvatskih ratnih zapovjednika nastoji falsificirati povijest:

- Moramo ih podsjetiti na ulogu pobjedničke Hrvatske vojske u pomoći BiH kada im je bilo najteže. Očito su mnogi na nju zaboravili. 

 

Uvijek ćemo dostojanstveno slaviti Oluju, kako bi i buduće generacije njegovale vrijednosti Domovinskog rata!

 

Zajedništvo, snaga, ideali 

Lederer je među svim stradalnicima u Domovinskom ratu zauzeo posebno mjesto - dodao je na komemorativnoj svečanosti koju su uz Spomen-obilježje "Slomljeni pejzaž" zajedno organizirali HRT i Grad Hrvatska Kostajnica:

- I danas Gordan Lederer našim medijskim djelatnicima i svima nama koji djelujemo u javnom prostoru može biti uzor. Pozivam vas da baš na ovom mjestu njegovog stradavanja prepoznamo naše zajedništvo, skupimo snagu koju smo tada imali, oživimo ideale za koje smo ginuli u obrani Domovine.

Istina o pravednome Domovinskom ratu 

Snajperski hitac velikosrpskog agresora u Lederera nije zaustavio istinu o pravednome Domovinskom ratu! Njegovi snimci i danas svjedoče o herojskoj obrani Hrvatske. Istina je ta koja pobjeđuje! - zaključio je Medved koji je i sam, kao hrvatski branitelj, bio sudionik „Banijskih praskozorja“.

 

Uspješnom operacijom „Oluja“ okrenuli smo novu stranicu naše povijesti - Žrtva hrvatskih branitelja dala nam je slobodu, ponos i državu!

 

 

A A A