Vijesti
18. 8. 2021.

Andrej Plenković čestitao Draganu Čoviću 31. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH

Drago mi je što naše dvije stranke njeguju bliske odnose i što kontinuirano produbljuju suradnju u interesu Hrvatske i BiH, uključujući i na važnom pitanju ostvarivanja ustavne ravnopravnosti Hrvata u BiH. Pozdravljam i proeuropski smjer HDZ-a BiH, koji daje vrijedan doprinos zahtjevnom reformskom putu BiH prema EU-u i NATO-u, na čemu uvijek možete računati na našu iskrenu potporu. Želim Vam mnogo uspjeha u daljnjem radu na dobrobit hrvatskog naroda u BiH. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković čestitao je predsjedniku HDZ-a BiH prof. dr. sc. Draganu Čoviću 31. obljetnicu osnutka, kako ističe u pismu, „stožerne i najsnažnije stranke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini“.    

Pismo predsjednika Plenkovića prenosimo u cijelosti:

Nezaobilazni politički čimbenik 

Poštovani predsjedniče, 

u povodu 31. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice BiH zadovoljstvo mi je čestitati Vama i svim članicama i članovima stožerne i najsnažnije stranke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.  

Zahvaljujući tome što više od tri desetljeća baštini vrijednosti i čuva identitet hrvatskog naroda te zagovara njegovu punu jednakost, HDZ BiH je dosad postigao niz izbornih uspjeha te se učvrstio kao nezaobilazni politički čimbenik koji pridonosi stabilnosti i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine na korist sva tri konstitutivna naroda i svih njenih građana. 

Ostvarivanje ustavne ravnopravnosti hrvatskog naroda 

Drago mi je što naše dvije stranke njeguju bliske odnose te što kontinuirano produbljuju suradnju u interesu Hrvatske i BiH, uključujući i na važnom pitanju ostvarivanja ustavne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.  

Pozdravljam i proeuropski smjer HDZ-a BiH, koji daje vrijedan doprinos zahtjevnom reformskom putu Bosne i Hercegovine prema članstvu u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu, na čemu uvijek možete računati na našu iskrenu potporu.

Želim Vam mnogo uspjeha u daljnjem radu na dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. 

S osobitim poštovanjem,

Andrej Plenković,

predsjednik HDZ-a

A A A