Vijesti
6. 9. 2021.

CRO Demoskop: HDZ i dalje uvjerljivo prvi, s još većom prednosti spram SDP-a!

Prema istraživanju RTL-a, HDZ-ov je rejting suveren, stabilan, premoćan, čvrst - i to u 5. godini mandata naše Vlade RH! SDP nastavlja nezaustavljivo padati. S potporom 27.3% građana u rujnu „bježimo“ družini posrnulog Peđe Grbina za 9.4 postotnih bodova ili 0.7 više nego u srpnju. „Možemo“ stagnira, a Domovinski pokret doživio je - potop.

Vladajuća stranka već je uobičajeno prvi izbor, i to s još izraženijom prednošću u odnosu na druge stranke - komentar je RTL-a Danas. Isti trend kao u zadnjem istraživanju konkurentske Nove TV.

CROBAROMETAR: HDZ premoćno prvi - sunovrat SDP-a & DP-a

Vratimo se CRO Demoskopu. HDZ s potporom 27.3% građana u rujnu „bježi“ posrnuloj družini kurira Peđe Grbina i bombarderke Mirele Ahmetović (17.9%) za 9.4 postotnih bodova ili 0.7 više nego u srpnju.

CRO Demoskop: Godinu dana nakon izbora, HDZ uvjerljivo na prvom mjestu!

„Možemo“ stagnira

Budući da je, očekivano, SDP-u pao rejting (za 0.8% u odnosu na prethodni CRO Demoskop), njegova prednost pred „Možemo“ - navode na RTL-u - u okviru je statističke pogreške.

Ali, platformi koju vodi zagrebački gradonačelnik usporio se rast - sada su na 17.2% (u odnosu na 16.9% u srpnju), dok su s lipnja (13.4%) na srpanj bili porasli za čak 3.5 postotna boda.

Potop Domovinskog pokreta

Most je u rujnu 4. opcija sa 7.7%, dok Škorina stranka bez Škore bilježi nikad gori rejting - 3.8%. Ispod 4 posto.

U odnosu na srpanj, kada je imao 6.4%, Domovinski pokret potonuo je za 2.6 postotna boda.

Prag zvan čežnja

Slijede stranke zajedničkog nazivnika „prag zvan čežnja“: FOKUS (1.9%), CENTAR (1.8), HSS (1.5) i IDS (1.0).

Glasni bez glasova

Sve ostale političke opcije, od retrogradne ljevice poput Radničke fronte ili Glasa do (pseudo)desnice ispod su magične granice od 1%.

Kao i u srpnju, neodlučno je 13.7% hrvatskih građana.

NAPOMENA:

Istraživanje je za RTL provela agencija Promocija plus na uzorku od 1.300 ispitanika od 1. do 3. rujna. Standardna greška uzorka je +/- 2.7% uz razinu pouzdanosti od 95%.

A A A