Vijesti
7. 9. 2021.

I u 5. godini mandata naše Vlade uvjerljivo smo najjača stranka! Raspad DP-a i SDP-a? Sami su si stvorili probleme u koje su zapali!

(VIDEO) Andrej Plenković o zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a: Izrazili smo zadovoljstvo rejtingom HDZ-a. Vjerujem da potpora koju uživamo reflektira aktivnosti koje smo poduzimali, od očuvanja radnih mjesta i financijske stabilnosti, preko snažnoga gospodarskog rasta i povećanja prosječnih plaća, do odlične turističke sezone - za koju smo stvorili sve preduvjete. 

Nikakva „nevidljiva ruka“ nije destabilizirala Domovinski pokret i dovela do raspada zastupničkog kluba SDP-a. Tu „tezu“ cijelog ljeta nastoje nametnuti neki komentatori i politički akteri - također je istaknuo Andrej Plenković nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva naše stranke u ponedjeljak predvečer.

Donosimo ostale naglaske iz izjave predsjednika HDZ-a i Vlade RH i njegovih odgovora na novinarska pitanja: 

O RASPADU DP-a & SDP-a

Oporba si je sama stvorila probleme u koje je zapala. Ni u jednom trenutku nismo se bavili povećanjem parlamentarne većine, na našim sastancima nitko iz vodstva HDZ-a nijednom to nije niti spomenuo - ni nonšalantno ni slučajno ni između redaka

CROBAROMETAR: HDZ premoćno prvi - sunovrat SDP-a & DP-a

Ako netko, međutim, svojom voljom želi podržati pojedini zakon ili proračun, to je ok, to je nešto sasvim drugo. Ali da ćemo mi ikoga tražiti, dozivati, to - ne! Nametnuta tema "žetončića" uvredljiva je i za HDZ i za saborske zastupnike.

CRO Demoskop: HDZ i dalje uvjerljivo prvi, s još većom prednosti spram SDP-a!

O PREŠUTNIM PREKORAČENJIMA

Najavio sam da ćemo u srijedu održati sastanak s bankama i tražiti rješenje za pitanje prešutnih prekoračenja. Riješit ćemo problem.

52.000 zaposlenih više nego lani & 5. najviši rast u Europskoj uniji. Riješit ćemo i problem prešutnih prekoračenja!

O TURISTIČKOJ SEZONI

Ako se ovakvi dobri trendovi nastave, zasigurno ćemo dosegnuti 70-75 posto turističkih rezultata iz 2019. godine, iz najuspješnije sezone u povijesti. Kada pogledamo stanje na Sredozemlju i ostalim konkurentskim tržištima, to je doista uspjeh vrijedan svake pozornosti. Zahvaljujem svim djelatnicima u turističkom sektoru koji su tome pridonijeli. 

Zadovoljni rejtingom stranke, odličnom turističkom sezonom, povećanjem zaposlenosti & rekordnim rastom BDP-a

O CIJEPLJENJU

Na sjednici smo razgovarali i o dinamici epidemije. Od pet danas, nažalost, preminulih osoba u Hrvatskoj, četiri nisu cijepljene, a peta jest, ali u visokoj životnoj dobi i s komorbiditetima. Ponovno apeliram na sugrađane da se cijepe, da iskoriste ovu jesen kako bismo podigli zaštićenost našeg stanovništva na što višu razinu. Nadam se da će omogućavanje cijepljenja u ljekarnama pomoći ubrzanju procesa.

O PREDSJEDNIKU VRHOVNOG SUDA

Dopustimo da nadležni saborski Odbor za pravosuđe sasluša kandidate te da se javnost upozna s njihovim programima. Nakon toga će HDZ zauzeti stav. Mišljennje sudaca Vrhovnog suda primili smo na znanje.

O PRVOM DANU ŠKOLE

Svi učenicima, posebno prvašićima, još jednom čestitamo prvi dan škole. Želimo im prekrasno životno putovanje uz obrazovanje i nova znanja. Unatoč prijetnji od Covida, učinit ćemo sve da se nastava provede što je moguće više sati u učionicama. Iako smo podigli sposobnost nastave na daljinu, smatramo da je jako dobro da se ona odvija neposredno. 

 

A A A