Vijesti
9. 9. 2021.

Potaknuti izvrsnim rezultatima Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, finaliziramo Razvojni sporazum za sjever Hrvatske!

„Sporazum će vrijediti više od 15 milijardi kuna! Vlada RH nastavlja ulagati u razvojno-socijalne projekte u ovom dijelu Lijepe Naše, osobito u infrastrukturu, poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo i okoliš“ - najavio je PVRH Andrej Plenković čestitajući Dan Varaždinske županije koji se tradicionalno obilježio na blagdan Male Gospe. Župan Anđelko Stričak: „Naša će Vlada, kao i dosad, biti čvrsto uz VŽ! Pojedinačno smo jedna kap, ali zajedno smo - rijeka!“.

U povodu Dana Varaždinske županije, koji se obilježava na blagdan Male Gospe 8. rujna, predsjednik Vlade RH i HDZ-a sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine VŽ-a.

15 milijardi kuna za sjever Hrvatske

Naglasivši da će naša Vlada, kao i dosad, biti uz Varaždinsku županiju i sjever Lijepe Naše, izdvojio je da ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak i župani finaliziraju Razvojni sporazum za sjever Hrvatske:

- Uz već ugovorenih 2.3 milijarde kuna iz EU fondova, nastavljamo ulaganja na sjeveru Hrvatske, osobito u infrastrukturu, poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo i okoliš. Razvojni sporazum čvrsto smo definirali u programu Vlade, vrijedit će više od 15 milijardi kuna, a potaknut je izvrsnim rezultatima Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

U VŽ-u spašeno 33.000 radnih mjesta

Sporazum će omogućiti koheziju i učinkovitu provedbu razvojno-socijalnih projekata - dodao je Andrej Plenković te naglasio da je Varaždinska županija, zahvaljujući zajedničkim mjerama, u proteklom razdoblju povećala izvoz i očuvala radna mjesta:

- Samo u VŽ-u izdvojili smo 450 milijuna kuna za pokrivanje plaća 33.000 radnika. Hrvatska je bez socijalne frakture, bez otkaza i bez stečajeva prošla kroz covid krizu. Pred nama je desetljeće razvoja uz dosad neviđenu količinu europskih sredstava.

STRIČAK: Snažna podrška državne razine

Varaždinski župan Anđelko Stričak poručio je da za realizaciju ključnih projekata ima snažnu podršku državne razine:

- Samo iskrenom suradnjom i dijalogom s Vladom RH Varaždinska županija može učiniti iskorak. Zbog nikad veće dostupnosti sredstava iz EU fondova, ali i nikad niže cijene zaduživanja, predstojeće desetljeće povijesna je prilika i za sjever Hrvatske. Pojedinačno smo jedna kap, ali zajedno smo - rijeka!

A A A