Vijesti
11. 9. 2021.

Često se kaže da su mladi naša budućnost. U HDZ-u su - sadašnjost!

(VIDEO) Andrej Plenković na Nacionalnom danu Mladeži HDZ-a i 31. obljetnici njenog osnutka: „Čestitam vam vaš dan! Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih na tako istaknutim mjestima“. Predsjednik MHDZ-a Ivan Vidiš: „I 31 godinu poslije svog osnutka trudimo se dati prave odgovore i biti glas mladih u hrvatskoj politici, nuditi nove ideje za bolji položaj mladih u društvu. I nismo ih samo nudili, nego je naša Vlada stavila mlade u fokus i prihvatila niz mjera koje smo predložili!“.

U zagrebačkom Hotelu Westin obilježen je Nacionalni dan Mladeži HDZ-a. Okupljenima su se, među ostalima, obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH te predsjednik MHDZ-a Ivan Vidiš.

U cijelosti možete pogledati i poslušati njihove govore, a u nastavku donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: S ponosom uvijek ističem da ste najsnažniji stranački pomladak u Hrvatskoj!

Čestitam vam vaš dan! Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih na tako istaknutim mjestima. Josip Aladrović i Ivan Malenica, ministri u našoj Vladi, donedavno su bili članovi MHDZ-a, a Karlo Ressler predvodio je HDZ-ovu listu za Europski parlament. S ponosom uvijek ističem da ste najsnažniji stranački pomladak u Hrvatskoj.

Kvalitetne politike za mlade

Na parlamentarnim izborima i 2016. i 2020. imali smo vrlo dobre programe za mlade. Oni su danas vidljivi u obrazovnoj, demografskoj i poreznoj politici naše Vlade, u olakšicama za mlade, poticanom stambenom kreditiranja, povećanju broja studentskih domova, ali i u gospodarskom rastu i stvaranju boljih uvjeta za život i zasnivanje obitelji u Hrvatskoj.

Ekonomska postignuća unatoč krizi

Usprkos višestrukim krizama s kojima smo bili suočeni, Hrvatska danas ima više zaposlenih, a manje nezaposlenih nego 2019. godine. Spriječili smo val stečajeva i otkaza u Covid krizi te osigurali plaće za 700.000 radnika u privatnom sektoru.

I u 5. godini mandata naše Vlade uvjerljivo smo najjača stranka! Raspad DP-a i SDP-a? Sami su si stvorili probleme u koje su zapali!

Prosječna plaća je porasla, kamate su rekordno niske, a imali smo i turističku sezonu na razini 70-75% rekordne 2019. - bolju od bilo kojeg konkurenta na Sredozemlju. Pokazali smo da smo u stanju suočiti se s izazovima bilo koje vrste i riješiti probleme. A za to je bila potrebna politička stabilnost. Osigurali smo je i izdržali sve moguće napade!

S čvrstim osloncem u prošlosti, okrenuti smo budućnosti!

Dragi mladi, obraćam vam se kao generaciji koja se najbrže prilagođava tehnološkim i globalnim promjenama. Stoga je vaša ključna zadaća da svojim politikama nudite rješenja za probleme suvremene Hrvatske i za izazove 21. stoljeća.

Da, želimo vas motivirati da se bavite društveno odgovornim poslom! Kako bismo ispunili ciljeve koji su pred nama, moramo se držati naših načela, vrijednosti i programskih osnova. S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, a vođeni načelom modernog suverenizma, okrenuti smo budućnosti!

VIDIŠ: Vlada stavila mlade u fokus!

I 31 godinu poslije svog osnutka trudimo se dati prave odgovore i biti glas mladih u Hrvatskoj politici, nuditi nove ideje za bolji položaj mladih u društvu. I nismo ih samo nudili, nego je naša Vlada stavila mlade u fokus i prihvatila niz mjera koje smo predložili!

Više od 12.000 članova HDZ-a, od kojih su 104 danas visoki dužnosnici, prošlo je političku edukaciju ZHDZ-a

Povrat poreza za 250.000 mladih, nikad povoljniji stambeni krediti, dosad nezabilježene mjere aktivne politike zapošljavanja, povećane naknade za samozapošljavanje… to je tek dio učinjenih iskoraka za nas mlade. Ujedno, Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem očuvala je u Covid krizi 700.000 radnih mjesta i spriječila val otkaza i nezaposlenosti - koji bi, kao u prošloj krizi, teško pogodio upravo mlade.

Generacijska obnova

Istodobno, u HDZ-u je na djelu sustavna generacijska obnova. Dobili smo priliku sudjelovati u procesima donošenja odluka na EU, nacionalnoj i lokalnoj razini. Ne samo da se možemo pohvaliti činjenicom da imamo i ministre i zastupnike, nego s ponosom ističem da je čak 18 općinskih načelnika iz redova MHDZ-a!

A A A