Vijesti
15. 9. 2021.

Izgradili smo Pelješki most & iz europskog proračuna povukli 44 mlrd kuna više nego što smo uplatili! Misli li još itko da nam šteti EU članstvo?

(VIDEO) AKTUALAC (1). PVRH Andrej Plenković: Za razliku od novopečenih „suverenista“, upravo je HDZ najviše pridonio samostalnosti Hrvatske i suverenizmu. U 7. sazivu Hrvatskog sabora zastupnici su sa 150 glasova ZA potvrdili Ugovor o ulasku Hrvatske u EU, uključujući i članak 5. o pristupanju monetarnoj uniji. I hrvatski građani su se na referendumu očitovali o članstvu u EU. * Istina o Domovinskom ratu nije upitna, ni u Lijepoj Našoj ni u međunarodnoj zajednici. Vodimo dijalog s udrugama zatočenika srpskih logora - podrška njihovim zahtjevima iskrena je i kontinuirana.

Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora započelo je tradicionalnim Aktualnim prijepodnevom. Članovi naše Vlade - predvođeni Andrejem Plenkovićem - argumentirano su odgovarali na pitanja 39 zastupnika. Udružena oporba pokazala je da je i nakon ljetne stanke ostala bezidejna i destruktivna.

Donosimo ključne naglaske iz odgovora predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković na zastupnička pitanja Stipe Mlinarića (Domovinski pokret) i Marka Milanovića Litre (Hrvatski suverenisti).

O RATNOJ ODŠTETI & TUŽBAMA PROTIV SRBIJE

Zastupniče Mlinariću, istina o Domovinskom ratu nije upitna - ni u Lijepoj Našoj ni u međunarodnoj zajednici. Hrvatski narod, država i Vlada RH - svi znamo istinu, svi smo svjesni patnje zatočenika srpskih logora, a nikada nećemo zaboraviti ni naše nestale. Kao što ćemo ustrajati da dobijemo kredibilne informacije o njihovim sudbinama, tako ćemo nastaviti raditi i na procesu ratne odštete i tužbi protiv Srbije.

Nećemo stati tragati za 1.858 nestalih u Domovinskom ratu. Poštovane obitelji, Vlada je uz vas i bit će uz vas!

Zajedno, želimo pravdu!

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo pravosuđa i uprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz pomoć stručnjaka koje smo angažirali, rade na tome. Vodimo dijalog s udrugama logoraša - podrška njihovim zahtjevima iskrena je i kontinuirana. Zajedno, želimo pravdu.

O UVOĐENJU EURA & LICEMJERJU (KVAZI)DESNICE

Zastupniče Milanoviću Litre, u 7. sazivu Hrvatskog sabora zastupnici su sa 150 glasova ZA potvrdili Ugovor o ulasku Hrvatske u EU, uključujući i članak 5. o pristupanju monetarnoj uniji. I hrvatski građani su se na referendumu očitovali o članstvu u EU.

Uvođenje eura donosi korist našim građanima & nacionalnoj ekonomiji! Hrvatska će 1. siječnja 2023. biti spremna ući u eurozonu!

Ne smetaju im plaće u eurima

Gđa Ruža Tomašić, zahvaljujući kojoj sjedite u ovom domu iako ste dobili samo 19 glasova, bila je od 2013. u Europskom parlamentu i primala plaću u eurima, kao što je danas prima Vaš kolega Ilčić - koji je pohrlio u EP.

Neće uspjeti politikantski pokušaji sprječavanja ulaska Hrvatske u eurozonu!

Upravo je HDZ najviše pridonio suverenizmu

Za razliku od vas novopečenih „suverenista“, upravo je HDZ najviše pridonio samostalnosti Hrvatske i suverenizmu. I na ovaj proces gledamo strateški. Naša Vlada ima za cilj uvesti Hrvatsku u dvije dublje integracije - Schengen i europodručje.

Ima li i u vašim redovima ikoga tko još misli da nam EU članstvo šteti? Šteti li nam Pelješki most? Štete li nam 44 milijarde kuna koje je Hrvatska dobila više iz EU proračuna no što je u nj uplatila?

A A A