Vijesti
29. 9. 2021.

U ovom mandatu dovršit ćemo brzu cestu do Bjelovara, vrijednu 400 milijuna kuna!

PVRH Andrej Plenković na Danu Grada Bjelovara & Danu bjelovarskih branitelja: Politika regionalnog razvoja Hrvatske jedna je od najsnažnijih politika naše Vlade. Projekt Sjever, „težak“ 15 milijardi kuna i izrađen po uzoru na uspješni Projekt Slavonija, dat će dodatni impuls razvoju ovog kraja i kreiranju radnih mjesta. Svim Bjelovarčankama i Bjelovarčanima čestitam njihov dan!

U povodu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj na Spomen-području Barutana '91.

Nastavak brze ceste do Virovitice

Izdvojivši iskorake koji su dosad učinjeni za kvalitetniji život ljudi u Bjelovaru, najavio je da će budući projekti, koji su već pripremljeni i usuglašeni sa svim resorima, još više pridonijeti razvoju ovog kraja:

- Posebno važnim projektom smatram izgradnju, i to do kraja ovog mandata, brze ceste Farkaševac-Bjelovar, vrijedne 400 milijuna kuna. Njom će vaš grad praktički biti prometno integriran sa Zagrebom, što će ujedno pridonijeti i većoj konkurentnosti bjelovarskog gospodarstva. Potom ćemo tu cestu izgraditi i do Virovitice, što je ukupno ulaganje od 2 milijarde kuna.

Po uzoru na uspješni Projekt Slavonija

Osim navedenog, i Projekt Sjever, vrijedan 15 milijardi kuna u idućih 7 proračunskih godina i izrađen po uzoru na uspješni Projekt Slavonija, omogućit će svim županijama sjeverozapadne Hrvatske brži razvoj, bolju povezanost i snažnije gospodarske aktivnosti - nastavio je Andrej Plenković:

- Vlada će pomoći i da se dovrši Opća bolnica u Bjelovaru. Politika regionalnog razvoja jedna je od naših najsnažnijih i najsnažnijih politika. Demonstriramo je i ovdje u Bjelovaru. Eto, i danas je ministrica Nataša Tramišak uručila ugovore vrijedne 11 milijuna kuna za sufinanciranje niza vaših projekata.

Potaknuti izvrsnim rezultatima Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, finaliziramo Razvojni sporazum za sjever Hrvatske!

BEZUMNI ČIN ARMIJSKOG MAJORA

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća, predsjednik Plenković položio je vijenac za poginule hrvatske branitelje i obišao je postav „Stvaranje Hrvatske države - ratna zona“ u Muzeju Operativne zone i Zbornog područja HV-a Bjelovar.

Toga 29. rujna 1991. grad je oslobođen, pobijedili smo tzv. JNA koja je ovdje imala 155 tenkova i oklopnih transportera, ali je i Bjelovar pogodila strašna tragedija. Armijski major Milan Tepić odbio je prepustiti vojarnu i digao u zrak skladište oružja Barutana. U eksploziji je smrtno stradalo 11 hrvatskih branitelja i 6 civila. U našim su mislima i molitvama.

A A A