Vijesti
4. 10. 2021.

O COVID potvrdama, rekordnim EU sredstvima, unutarstranačkim izborima & borbi za Hrvate u BiH

(VIDEO) Andrej Plenković o zajedničkoj sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu: „Raspravili smo niz aktualnih tema, od uvođenja COVID potvrda u zdravstvo i sustav socijalne skrbi s ciljem zaštite najugroženijih do provedbe NPOO-a nakon što je Hrvatska već dobila avans od 800 milijuna eura“.

„Razgovarali smo i o našem ustrajnom zauzimanju za stvarnu ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH, što smo jasno istaknuli i na otvaranju mosta Svilaj“ - također je objavio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

Ovaj most povezuje RH i BiH, ali se međusobno povjerenje može graditi samo ako su tri konstitutivna naroda uistinu ravnopravna!

Nakon sjednice, na kojoj je glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić izvijestio o tijeku unutarstranačkog izbornog procesa, naš politički tajnik Ante Sanader odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.

Izdvajamo ona o novoj blamaži zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića te o antivakserskim prosvjedima ispred bolnica.

Smijenio vlastite ljude i „vrhunske stručnjake“

Zagrebački holding? Nadrealna situacija. Gradonačelnik Tomašević prvo je mimo zakonske procedure imenovao ljude od osobnog povjerenja i, kako reče, „vrhunske stručnjake“, a potom ih je smijenio nakon jedva sto dana jer nisu htjeli pokorno slušati partijske odluke tzv. Možemovaca.

Antivakseri grabe priliku

Prosvjedi protiv COVID potvrda u zdravstvu? I sami ste mogli vidjeti koliko je pred bolnicama bilo liječnika, a koliko antivakserskih aktivista koji su ondje „politički“ djelovali.

Podatak o 20 pozitivnih među zdravstvenim djelatnicima koji su pristupili testiranju najbolje opravdava mjeru uvođenja potvrda. Da nisu testirane, te osobe bi danas na svojim radnim mjestima potencijalno širile zarazu i ugrožavale pacijente.

O HRVATIMA U BiH I NA MEĐUNARODNOJ SCENI

Nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke, predsjednik Vlade RH i HDZ-a govorit će i u utorak i srijedu o položaju Hrvata u BiH i potrebi izmjene diskriminatorskog Izbornog zakona. I to na međunarodnoj pozornici, tijekom posjeta Sloveniji.

U Ljubljani će, naime, Andrej Plenković sudjelovati na sastanku na vrhu EPP-a (Europske pučke stranke) i neformalnom sastanku Europskog vijeća, a na Brdu kod Kranja na summitu Europska unija - zapadni Balkan.

O izmjenama Izbornog zakona kako bi se osigurala ravnopravnost i legitimna zastupljenost Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH

A A A