Vijesti
8. 10. 2021.

AFERA HOLDING: Tomaševićevi postupci? Katastrofa! Ne radi se samo o „NE možemo & NE znamo“!

Andrej Plenković: Neovisno o mogućem nezakonitom djelovanju, nova gradska vlast nema iskustva, nema ljudi, nema upravljačkih kapaciteta… Vrlo neozbiljno. Zagrepčani se postupno suočavaju s realnošću - netragom je nestao „magični štapić“ kojim je Tomašević mahao u kampanji. Mislav Herman: Zagrepčani zaslužuju odgovore! I zato hitno tražimo tematsku sjednicu Gradske skupštine sa samo jednom točkom dnevnog reda - stanjem u Holdingu. Branko Bačić: HDZ će u Hrvatskom saboru zatražiti očitovanje Antikorupcijskog vijeća. Uistinu je zabrinjavajuće sve ono što je objavio smijenjeni Ante Samodol.

Novi posrtaj zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i čudnovate igrice njegove družine u ZG Holdingu komentirali su predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Mislav Herman i prvi čovjek Kluba zastupnika naše stranke u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Nitko nije tako mažen, glađen i pažen kao „Možemo“!

Katastrofa! Nitko nije tako mažen, glađen i pažen kao „Možemo“. Sve im se tolerira. Da je smijenjeni Ante Samodol optužio HDZ za ovo što je izrekao na račun Tomislava Tomaševića, mi ne bismo mogli disati od kričanja, od svih živih napada, optužbi za pogodovanja, korupciju, sukobe interesa... Srušili bi se Hrvatski sabor i Banski dvori! A u ovom slučaju? Nešto „cici-mici“. Gdje su nestali lončari?

Neovisno o mogućem protuzakonitom djelovanju u Aferi Holding, nova gradska vlast nema iskustva, nema ljudi, nema upravljačkih kapaciteta… Vrlo neozbiljno. Zagrepčani se postupno suočavaju s realnošću - netragom je nestao „magični štapić“ kojim je Tomašević mahao u kampanji. Svojim obrazovanjem i poznavanjem Grada Zagreba naš Davor Filipović je space shuttle za tu družinu!

Čini se da „Možemo“ i Tomašević iz dana u dan shvaćaju koliko je zahtjevno voditi veliki sustav kao Grad Zagreb

HERMAN: Očito se radi o opasnim ljudima s opasnim nakanama

Ima li išta trenutačno važnije za Zagrepčanke i Zagrepčane? Strahuju da će se raspasti sustav komunalnih usluga, zabrinuto pitaju radi li se tu o skrivenim namjerama. Sudionici zbivanja u Holdingu iznose teške optužbe. Naši sugrađani zaslužuju odgovore! I zato tražimo hitno sazivanje tematske sjednice Gradska skupština Grada Zagreba sa samo jednom točkom dnevnog reda - stanjem u Holdingu.

Ispočetka smo dobrohotno mislili da je riječ o nesnalaženju nove gradske vlasti, o Tomaševićevu neiskustvu i neznanju, o „NE možemo i NE znamo“, no nakon ove „bombe“ očito se radi o opasnim ljudima s opasnim nakanama.

Nadzorni odbor koji dogovara toliki kredit bez znanja Uprave, to su protuzakonite radnje! NO ima ovlasti nadzirati, a ne donositi financijske i kadrovske odluke. Molimo g. Tomaševića da nam odgovori koja je uloga gđe Sandre Benčić u Gradu? I koja je poslovna poveznica između nje i zamjenice gradonačelnika Dolenec i g. Bajakića?

BAČIĆ: Treba ispitati ima li tu elemenata korupcije!

HDZ će u Hrvatskom saboru zatražiti očitovanje Antikorupcijskog vijeća o Aferi Holding. Uistinu je zabrinjavajuće sve ono što je objavio smijenjeni Samodol. Osim što treba ispitati ima li tu elemenata korupcije, nova gradska vlast iz dana u dan pokazuje se nekompetentnom upravljati velikim sustavom kao što je Grad Zagreb.

Kiksaju čak i na gospodarenju otpadom iako su zelene politike trebale biti njihov adut. Tomašević se u izbornoj kampanji hvalio i da se „18 godina pripremao za mjesto gradonačelnika“, da „do najmanjeg detalja poznaje sve probleme u Zagrebu“ te da za svaki „već ima rješenje“. Kad ono - nula bodova. Sve to skupa ne izgleda nimalo dobro.

A A A