Vijesti
13. 10. 2021.

Nova vlast u Zagrebu luta, pluta & mulja! U nedostatku upravljačkih kapaciteta stalno čini greške & ne nudi nijedno ozbiljnije rješenje!

AFERA HOLDING. „NE Možemo & NE znamo“. Andrej Plenković: Gledamo posrtaje upravo one ekipe koja je bila najglasnija i najbrža u optuživanju svih drugih dok su svakodnevno prosvjedovali i lupali loncima. Na njima je da se napokon „poslože“. Mislav Herman: Da je tko drugi učinio i manji dio ovog što sad čini Tomašević, njegovi bi aktivisti podigli šatorsko naselje ispred Gradske skupštine! Zagrepčani traže odgovore, a dobivaju samo floskule i izlike. Davor Filipović: „Možemo“ je postao platforma sukoba interesa - potpuna suprotnost od onog što su, očito lažno, obećavali u kampanji.

Nova otkrića o muljažama i partijskom kadroviranju platforme „Možemo“ i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u ZG Holdingu komentirali su predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković (na upit novinara), predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba dr. sc. Mislav Herman (gostujući na Večernji list TV) i tajnik ZG HDZ-a sveučilišni profesor Davor Filipović (intervju za HTV).

AFERA HOLDING: Tomaševićevi postupci? Katastrofa! Ne radi se samo o „NE možemo & NE znamo“!

Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: „Možemovci“ više ne lupaju loncima. Gdje su nestali lončari?

Ne bih komentirao to što su se Sandra Benčić i Dario Juričan sastajali s Upravom Zagrebačkog holdinga. Tko se kome miješa u posao, neka sami objašnjavaju. Ali, mogu ponoviti da nova vlast u Gradu Zagrebu očito puno luta, pluta, da u nedostatku upravljačkih kapaciteta neprekidno čini greške, da zasad ne nudi nijedno ozbiljnije rješenje...

Čini se da „Možemo“ i Tomašević iz dana u dan shvaćaju koliko je zahtjevno voditi veliki sustav kao Grad Zagreb

A to se događa upravo ekipi koja je bila najglasnija i najbrža u optuživanju svih drugih dok se nalazila u oporbi. Dok su bili aktivisti, dok su stalno prosvjedovali i lupali loncima. Svejedno, želim im svako dobro. Vlada RH im pomaže, među ostalim dali smo im neki dan 150 milijuna kuna beskamatnog zajma. Na njima je da se napokon poslože.

HERMAN: Tomaševićeva družina - opasni ljudi s vrlo opasnim namjerama

Da je tko drugi učinio i manji dio ovog što sad čini g. Tomislav Tomašević, njegovi bi aktivisti podigli šatorsko naselje ispred Gradske skupštine Grada Zagreba! Zagrepčani su šokirani, traže odgovore od gradonačelnika, a dobivaju samo floskule i izlike.

Ispočetka smo mislili da se kod „NE Možemo“ radi o nesnalaženju, o ljudima bez radnog iskustva, no isplivala su otkrića o pogodovanjima - kako svojim članovima, tako i donatorima i prijateljima. Riječ je o opasnim ljudima s vrlo opasnim namjerama.

I neka g. Tomašević nadležnim institucijama prijavi sve ono za što smatra da prijašnja gradska vlast nije radila po zakonu - umjesto što mu stalno vraćanje u prošlost služi kao alibi za vlastite nezakonite postupke i neznanje. Našem Zagrebu trebaju rješenja, a ne beskrajna opravdavanja.

FILIPOVIĆ: Nesposobnost & neznanje, licemjerje & pogodovanje

„Možemo“ se pokazao kao potpuna suprotnost od onog što su, očito lažno, obećavali u kampanji. Prvo: Nesposobnost - ne mogu & ne znaju upravljati velikim i složenim sustavom kao što je Grad Zagreb. G. Tomašević se hvalio da se „18 godina pripremao za mjesto gradonačelnika“, a sada se „iščuđava“ nad svakim problemom. Tvrdio je da je bio „konzultant u 40 država“, no do dana današnjeg od njega nismo čuli gdje je to i za koga radio. Da je i u jednoj zemlji bio konzultant, ne bi ovako posrtao na svakom koraku!

Drugo: Licemjerje i pogodovanje. Dijelili su svima moralne lekcije, a sad bezočno dijele izborni plijen unutar svoje platforme. „Možemo“ je postao platforma sukoba interesa. Izbacuju stručne ljude iz Holdinga kako bi udovoljili interesima partijskog kolege, a u bolnici na Srebrnjaku imenovali su ravnatelja koji je kum predsjednice Upravnog vijeća. Nitko u prvih 100 dana od Tomaševića nije očekivao čuda, ali ni najveći pesimisti nisu očekivali ovakav kaos i muljaže.

A A A