Vijesti
14. 10. 2021.

Željana Zovko izabrana za potpredsjednicu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu!

„Kolegice i kolege zastupnici Europske pučke stranke, najjače i najveće političke obitelji u Europskoj uniji, ukazali su mi veliku čast. Ovo je i veliko priznanje radu Delegacije HDZ-a u Strasbourgu i Bruxellesu, kojoj od srca zahvaljujem na kandidaturi“. Iskrene čestitke našoj europarlamentarki!

„Podjednako ću se predano - zajedno sa Sunčanom Glavak, Karlom Resslerom i Tomislavom Sokolom - nastaviti boriti za hrvatske nacionalne interese, za boljitak svih europskih građana i stvarnu ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovina!“ - također je poručila naša Željana Zovko, nova potpredsjednica EPP Grupe (Kluba zastupnika EPP-a) u Europskom parlamentu.

Stvarna ravnopravnost Hrvata & reforma Izbornog zakona - preduvjet euroatlantskog puta BiH

Za snažnu & stabilnu Europu

Istaknula je i da je Europska pučka stranka (EPP) pokretačka snaga snažne i stabilne Europe:

- Na polovici smo mandata, pred nama je još puno izazova. Radujem se nastavku angažmana na jačanju proeuropskog desnog centra te narodnjaštva i kršćanske demokracije.

Europski parlament odobrio digitalne COVID potvrde - Ponovno ćemo imati normalno ljeto!

Zadnjih godina imala sam čast - nastavila je Zovko - surađivati s mnogima od vas, kolegice i kolege zastupnici, kao zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a:

- Ujedno sam s vama surađivala i kao članica Odbora za kulturu i obrazovanje te Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta. Sigurna sam u naše nove, zajedničke uspjehe i u još snažniji angažman Kluba zastupnika EPP-a!

WEBER - NOVI/STARI PREDSJEDNIK

I dok je Željana Zovko, kao predstavnica HDZ-a i Hrvatske, postala jedno od 10-ero potpredsjednika Kluba zastupnika Europske pučke stranke, na čelno mjesto EEP Grupe ponovno je izabran Manfred Weber iz bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU - Christlich-Soziale Union).

Čestitamo i g. Weberu!

A A A