Vijesti
14. 10. 2021.

Iz posrnulog SDP-a tvrde da smo svi „morali znati“. Kako Grbin nije znao da grli & tješi lažljivca koji glumi suze i izmišlja prijetnje?!

Jandroković: Jesmo li ga mi ikad optužili Grbina, bez dokaza, da je „znao“? Ne može se ni na koji način imputirati „kolektivna odgovornost“, što potvrđuju i pravni stručnjaci koji nipošto nisu bliski HDZ-u. Bačić: Lijepljenjem etiketa oporba želi ušićariti pokoji politikantski poen, ali i skrenuti pozornost s vlastitih raskola i unutarnjih problema. HDZ je u međuvremenu 10 puta pobijedio - građani već godinama pokazuju što misle o oporbi i njenim malicioznim podmetanjima. Habijan: Ako svi dosadašnji postupci koji su se vodili ili vode protiv naših dužnosnika nisu bili dovoljan dokaz da su optužbe o „HDZ-ovu pravosuđu“ lažne, onda sam siguran da je to presuda Vrhovnog suda.

Na frenetična podmetanja SDP-a (Sve Dublje Propadamo) i kompromitiranog Peđe Grbina, među partijskim kolegama zvanog „Mali Staljin“, te njihovih odanih suradnika iz Mosta odgovorili su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, nacionalni potpredsjednik i prvi čovjek Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić te naš saborski zastupnik Damir Habijan.

Da nam docira tiranin Grbin? No way! Da nam sole pamet Most, Možemo & DP? No way! Za njih smo NBA, a oni lokalna liga!

Donosimo njihove ključne poruke:

JANDROKOVIĆ: Da biste se ispričali, morate biti krivi

Slušam Peđu Grbina kako me proziva da sam „znao“, a on je sam nedavno tješio svoga stranačkog kolegu koji je glumio suze i izmišljao prijetnje smrću. Jeste li pitali Grbina je li on to „znao“? Jesmo li ga mi ikad bili optužili, bez dokaza, da je „znao“?

Iz presude se točno vidi koji su pojedinci krivi & koji su znali

Da biste se ispričali, morate biti krivi. Iz presude Vrhovnog suda točno se vidi koji su pojedinci krivi, tko je sudjelovao i znao za te radnje, a stranka kao pravna osoba posljedično snosi odgovornost. Ne može se ni na koji način imputirati nekakva „kolektivna odgovornost“, što potvrđuju i oni pravni stručnjaci koji nipošto nisu bliski HDZ-u.

Otklanjam bilo kakvu odgovornost sadašnjeg vodstva HDZ-a za djela pojedinaca, i to otprije više od desetljeća!

HDZ već platio političku cijenu

Kao član tadašnjeg Predsjedništva HDZ-a nisam ništa znao o tome jer se kao zastupnik i potom ministar nisam bavio logistikom i organizacijom stranke, nego vanjskim poslovima. Za slučaj je HDZ već platio političku cijenu.

I po meni suparnici itekako udaraju zbog svega što se dogodilo tih godina, ali ne namjeravam prihvatiti odgovornost ili se ispričati za ono za što nisam kriv. To bi bilo kao da se ispričavam za „HDZ-ovo pravosuđe“ koje postoji samo u oporbenoj malicioznosti.

BAČIĆ: HDZ je u međuvremenu 10 puta pobijedio na izborima!

Prije svega, dopustite mi da otklonim laž koju bezočno vrte neke oporbene stranke: u vrijeme inkriminiranih događaja iz slučaja Fimi media uopće nisam bio glavni tajnik HDZ-a, nego sam to postao nakon što je na čelo stranke došla Jadranka Kosor.

Podjednako je neistinita i floskula da je Vrhovni sud osudio HDZ kao „kriminalnu organizaciju“. U presudi izrijekom piše da je HDZ, kao pravna osoba, proglašen odgovornim - ne i „krivim“ - zbog djela pojedinca, tj. ondašnje odgovorne osobe Ive Sanadera, a ne zbog samog HDZ-a ili ostalih njegovih dužnosnika i članova koji nisu imali nikakve veze s tim nezakonitim postupcima. Tek nakon izbijanja afere u javnost doznali smo za njih.

Birači jasno poručuju tko uživa njihovo povjerenje

Lijepljenjem etiketa i pozivima za isprikom članova HDZ-a koji o svemu tome ništa nisu znali oporba želi ušićariti pokoji politikantski poen, ali i skrenuti pozornost s vlastitih raskola i unutarnjih problema koji je muče.

HDZ je političku cijenu već platio - porazom na izborima za Hrvatski sabor 2011. godine. Nakon toga smo se vratili, ponovno zadobili povjerenje hrvatskih  građana i pobijedili po tri puta na parlamentarnim, europskim i lokalnim izborima te jednom na predsjedničkim. Birači već godinama jasno pokazuju što misle o HDZ-u, a što o oporbi i njenim malicioznim podmetanjima.

Sve ankete potvrđuju da je HDZ dominantna snaga kojoj i u 5. godini mandata naše Vlade građani ukazuju uvjerljivo najveće povjerenje!

HABIJAN: U našem mandatu pravosuđe je neovisno. No kakvo je bilo u SDP-ovu?

Ako svi dosadašnji postupci koji su se vodili ili vode protiv naših dužnosnika nisu bili dovoljan dokaz da su optužbe o „HDZ-ovu pravosuđu“ lažne, onda sam siguran da je to jučerašnja presuda Vrhovnog suda.

Oporbeni nasrtaji postali su histerični, manijakalni. Jednako je lažna i floskula o „kolektivnoj odgovornosti“ članova HDZ-a. Ne znam zbog čega bih se morao osjećati krivim za djela pojedinca u razdoblju 2004-2009, s kojima ni ja osobno ni sadašnje vodstvo naše stranke nemamo nikakve veze.

Oporbi mogu jasno poručiti - Nema ostavke, nema prijevremenih izbora, nema isprike!

Zašto nisu znali dok su plesali s Lovrić Merzel?

Iz posrnulog SDP-a tvrde da smo „morali znati“. No kako sami nisu znali dok su grlili Stjepana Kovača i plakali s njim ili dok su plesali s Marinom Lovrić Merzel?

Neka najprije počiste ispred svog praga. U mandatu naše Vlade RH pravosuđe je neovisno i samostalno, ali nije baš izvjesno kakvo je bilo u vrijeme SDP-a.

A A A