Vijesti
27. 10. 2021.

„Švicarac“ Grbin pravi se grbav. Što bi sve dao SDP da se u svom mandatu mogao pohvaliti ovakvim rastom plaća i rodiljnih naknada!

Nakon rasprave o Godišnjem izvješću o radu Vlade RH, Andrej Plenković u završnom je govoru odbacio optužbe politikantske i licemjerne oporbe. Najglasniji su, naravno, bili oni najgori, oni najlicemjerniji - SDP-ovci. „Iznio sam točne, lako provjerive ekonomske pokazatelje. Oporba je zlonamjerna, ne želi vidjeti ništa od onog što je stvarno učinjeno. I izmišljotina o 'HDZ-ovu pravosuđu' plod je 'švicarske optike'. I dalje imamo i imat ćemo većinsku potporu hrvatskih građana bez obzira koliko se to 'nekome iz Švicarske' možda ne sviđa!“.

Govoreći o nadolazećim aktivnostima, predsjednik Vlade RH i HDZ-a istaknuo je u Hrvatskom saboru da treba - uz nastavak borbe protiv pandemije i ubrzavanje obnove - raditi na eliminaciji malodušja i iskazati zajedništvo kako bi hrvatsko društvo postalo bolje nego što je to danas:

- Tenzije će se stalno obnavljati ako neki budu i dalje stalno rušili povjerenje u sve institucije u Hrvatskoj.

U ova burna vremena, s vjerom u zajedništvo hrvatskog naroda, predano i odgovorno radimo na dobrobit RH & u interesu svih naših građana!

Nebuloze posrnulog Grbina & udružene oporbe

U više navrata ironično se referirajući na tvrdnje predsjednika posrnulog SDP-a Peđe Grbina da „Godišnje izvješće zvuči kao da živimo u Švicarskoj ili Norveškoj“, Andrej Plenković je poručio da će Vlada i dalje imati većinsku potporu hrvatskih građana bez obzira koliko se to "nekome iz Švicarske" možda ne sviđa:

- Odbijam i nebulozne navode oporbe da DORH, policija i sudstvo djeluju „na mig izvršne vlasti“. Pa svi ste upoznati s presudom Vrhovnog suda u slučaju Fimi media! Je li HDZ i tu dao „mig“? „HDZ-ovo pravosuđe“ ne postoji, to je izmišljeno iz "švicarske optike".

Crobarometar: HDZ jedini raste! Sunovrat platforme „NE Možemo“, potop SDP-a, pad Mosta & DP-a!

Istaknuo je da je u izvješću iznio točne podatke, lako provjerive ekonomske pokazatelje:

- No kako će se oni interpretirati, to je stvar "Švicaraca" poput Peđe Grbina. Oporbeni su komentari zlonamjerni, jednostavno ne žele vidjeti ono što je stvarno učinjeno u proteklih godinu dana.

U najtežoj krizi očuvali smo radna mjesta!

Vezano uz pandemiju, podsjetio je da ona u Hrvatskoj traje više od 600 dana te da se građani svakodnevno pozivaju na cijepljenje:

- Vlada je nabavila cjepivo u više nego dovoljnim količinama. U najtežoj krizi od velikosrpske agresije naovamo poduzetim smo mjerama uspjeli očuvati radna mjesta, spasiti poslodavce, spriječiti val stečajeva i otpuštanja te omogućili sjajnu turističku sezonu.

Prema zadnjim procjenama, rast BDP-a u 2021. bit će veći od 8%! Stvorili smo čvrsti temelj za gospodarski oporavak - brži od svih očekivanja!

Kad je riječ o obnovi nakon potresa, predsjednik Plenković je rekao da se ide u izmjene zakona upravo kako bi se ona ubrzala:

- Svi unesrećeni građani koji su to htjeli dobili su alternativni smještaj. Oni koji su pak vlastitom odlukom ostali pokraj svojih razrušenih kuća, to je bio njihov izbor.

Koristi uvođenja eura & zaštita standarda

Što se tiče uvođenja eura, napomenuo je da je to pitanje riješeno Ugovorom o pristupanju Europskoj uniji:

- Hrvatska je u EU-u više od osam godina. Odluka o pristupanju eurozoni racionalna je i korisna, a već je konsenzualno ratificirana u Hrvatskom saboru i potvrđena na referendumu.   

Naš Karlo Ressler deklasirao ekshibicioniste Sinčića & Kolakušića: Dosta s demagoškim tiradama i destrukcijom!

Pri kraju, odgovarajući na podmetanja o cijenama goriva, hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a istaknuo je da ih je Vlada stabilizirala na dobrobit građana, a da pritom "proizvođači i distributeri nemaju veće štete".

Nakon uspješnog nošenja s najvećom krizom, nećemo dopustiti pad životnog standarda naših građana!

SDP-ovci, pokažite svoje brojke!

Kontinuirano povećavamo minimalnu plaću i rodiljne naknade, kontinuirano rastu prosječna plaća i mirovine, no SDP-ovi se „Švicarci“ prave grbavi iako bi dali sve na svijetu da su se u svom mandatu mogli pohvaliti ovakvim brojkama! - zaključio je Andrej Plenković

A A A