Vijesti
4. 11. 2021.

Najoštrije osuđujemo dosad neviđeno obezvrjeđivanje žrtve Grada Heroja & Domovinskog rata!

HDZ Vukovar VS. Boris Dežulović: „Zar ikome može toliko smetati žrtva naših branitelja i civila za slobodnu i neovisnu Hrvatsku? Članovi vukovarskog HDZ-a najvećim su dijelom izravni sudionici Domovinskog rata ili djeca iz braniteljskih obitelji, zbog čega smo iznimno pogođeni ovakvim tekstom - tom 'bombom' u ove već dovoljno bolne dane. No Dežuloviću i sličnima poručujemo: ovakvim nasrtajem na naše svetinje samo smo potaknuti još srčanije promicati istinu o Domovinskom ratu, koja je utkana u naš svakodnevni život“.

Ne damo na Vukovar - simbol slobode i povijesne istine o stradanju hrvatskog naroda u velikosrpskoj agresiji!

Priopćenje koje potpisuje predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vukovara i saborski zastupnik Nikola Mažar donosimo u cijelosti:

Mučni uradak u bolnim trenucima

Hrvatska demokratska zajednica Grada Vukovara ovim putem najoštrije osuđuje kolumnu Borisa Dežulovića „J*** vas Vukovar!“.

Dana 2. studenog 2021. godine, dok je imenovani pojedinac žustro i nepokolebljivo stvarao svoje mučno djelo, mi smo u Vukovaru mirno i dostojanstveno obilježavali bolnu obljetnicu pada našeg naselja Lužac, u kojem je prije 30 godina velikosrpski agresor ubio, smaknuo 69 hrvatskih branitelja i civila.

Zahvala svima koji osjećaju i razumiju žrtvu Vukovara

Da, od sredine listopada do kraja studenog u Vukovaru se gotovo svakodnevno obilježavaju obljetnice - molitve i odavanje počasti za više od 2.700 ljudskih žrtava. To su neizbrisivi datumi hrvatske povijesti s krvavim tragom vječne boli i patnje za sve one koji su pokopali svoje najmilije, za sve one koji ih još uvijek traže, za sve one koji su golim rukama branili svoj grad.

Vukovar s time živi svaki dan, a kroz ove dane dijelimo sjećanja, istinu, ponos i zahvalnost sa svima koji osjećaju, znaju i razumiju žrtvu Vukovara.

Svi Hrvati, uz svoj rodni grad, u srcu nose i Vukovar!

Nasrtaj na svetinju naše Domovine

Ovakvo dosad neviđeno obezvrjeđivanje žrtve Vukovara i Domovinskog rata nasrtaj je na svetinju naše Domovine. Zar ikome može toliko smetati žrtva naših branitelja i civila za slobodnu i neovisnu Hrvatsku?

Hrvatska demokratska zajednica Grada Vukovara najvećim dijelom ima članove koji su izravni sudionici Domovinskog rata ili djeca iz braniteljskih obitelji, zbog čega smo iznimno pogođeni ovakvim tekstom - „bombom“ u ove, već dovoljno bolne dane.

Nikada se nećemo umoriti u promicanju povijesne istine!

Svjesni boli s kojom se nose naši članovi, sugrađani i prijatelji, još jednom najoštrije osuđujemo direktno uznemiravanje svakog pojedinca ovakvim tekstom i tim neospornim nasrtajem na naš Vukovar!

Kao zajednica domoljuba, potaknuti smo još srčanije promicati istinu o vrijednostima Domovinskog rata koje su utkane u naš svakodnevni život.

Vijenci i svijeće na Mirogoju u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana

A A A