Vijesti
9. 11. 2021.

Proračun za obranu danas je gotovo duplo veći nego 2016. - kada sam postao premijer. Povećan je s 3.98 na 7.19 milijardi kuna!

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu: Donijeli smo i odluku o nabavi borbenih aviona. General Damir Krstičević, kao ministar obrane, vratio je hrvatskim vojnicima prava koja su im drugi bili ukinuli i ispravio nepravdu koja im je bila nanesena. Priopćenje iz Ureda Predsjednika RH o mom sastanku, inače vrlo sadržajnom, sa zapovjednicima Hrvatske vojske nebitno je, suvišno i dosadno. Kao i uvijek.

„Milanović se može koliko želi susretati s vojnim zapovjednicima - nisam ljubomoran. Meni je jedino važno da nastavimo s ulaganjima u sposobnosti i razvoj HV-a, ali i da spriječimo pokušaje njegove politizacije“ - također je izdvojio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

Odbacujući optužbe iz Ureda Predsjednika RH o tome da je organizirao „stranački sastanak s vojnim zapovjednicima“, Andrej Plenković je dodao:

- Taj sam sastanak najavio još na sjednici Vlade prošlog četvrtka kako bismo se zajednički pripremili za Vijeće za obranu i Vijeće za nacionalnu sigurnost. Očekujem korektnu raspravu. Ponovit ću: meni je jedino važno da nastavimo s modernizacijom HV-a.

Bu! Bu! Milanović nas je baš zaplašio! Neće mu proći protuzakoniti i protuustavni naum o privatizaciji Hrvatske vojske

Donosimo i ostale naglaske iz izjave predsjednika Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

Revizija bez i najmanje primjedbe!

Glavni tajnik Krunoslav Katičić izvijestio nas je o nalazima Državnog ureda za reviziju za poslovanje HDZ-a u 2020. godini. Ponovno smo dobili bezuvjetno mišljenje, bez ijedne primjedbe!

Još jedna besmislena „inicijativa“ oporbe

Podsjetili smo i na Godišnje izvješće o radu Vlade RH i na činjenicu da smo kroz argumentiranu raspravu u Hrvatskom saboru otklonili oporbenu „inicijativu“ o opozivu ministra financija Zdravka Marića.

Vlada RH ostaje u istom sastavu - Nastavljamo zajedno raditi na dobrobit hrvatskog gospodarstva & na kvalitetnijem životu građana!

Slučaj stavljen ad acta

Konsenzualno smo donijeli odluku da u slučaju Fimi media nećemo koristiti mogućnost obraćanja Ustavnom sudu. I u pravnom smislu ta je „priča“ za nas stavljena ad acta.

Klimatske promjene - tema stoljeća

Osvrnuli smo se i na veliku konferenciju UN-a o borbi protiv klimatskih promjena u Glasgowu. Smanjenje emisija CO2 i korištenja fosilnih goriva te tranzicija prema obnovljivim, niskougljičnim izvorima energije ciljevi su koje će naša Vlada i naša stranka maksimalno promovirati. Jer, klimatske su promjene tema stoljeća i u društvenom i u ekonomskom smislu.

Hrvatska će do 2030. smanjiti emisije CO2 za sveukupno 45% - Planiramo prestati s korištenjem ugljena i prije ciljne 2033. godine!

Cijepljenje - najbolji i najučinkovitiji način zaštite

Ponovno pozivamo sve sugrađane da se cijepe. Ohrabruje rast interesa za cijepljenjem, što je najbolji i najučinkovitiji put da okončamo pandemiju, zaštitimo svoj život i druge te da damo doprinos manjoj opterećenosti zdravstvenog sustava.

Hasanbegovićevo je pravo zaraziti se, ali ne i ugrožavati druge. Neka dođe u bolnicu vidjeti ljude koji se na respiratorima bore za život!

Svi koji dvoje u ozbiljnost COVID-a, i to u jeku 4. vala, koji tvrde da je to „karijes ili gripa“ ili naprosto da „korone nema', neka samo zamisle kako se teško oboljeli doslovno bore za svaki udah. Njihovi su stavovi loši, ignorantski, politikantski… U zadnjih 20 mjeseci ova je opaka bolest uzela više od 5 milijuna života u svijetu, a uskoro će, nažalost, uzeti i više od 10.000 života u Hrvatskoj.

Kongres EPP-a

Izaslanstvo HDZ-a sudjelovat će 17. i 18. studenog na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Rotterdamu.

Andrej Plenković izabran za potpredsjednika Centrist Democrat International (CDI) - svjetske obitelji demokršćanskih stranaka!

A A A