Vijesti
13. 11. 2021.

Nova blamaža - 1/3 oporbe bojkotirala je samu sebe! Uspjeli su skupiti samo 50 ruku za opoziv Zdravka Marića

Za iskazivanje nepovjerenja ministru financija glasovalo je čak 24 zastupnika manje nego što ih oporba broji u Hrvatskom saboru. Jednako malo glasova (50) prikupili su i „protiv“ rebalansa Državnog proračuna RH za ovu godinu.

„Ministru financija NIJE iskazano nepovjerenje, a Republika Hrvatska izmijenila je proračun“ - konstatirao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak, nakon glasovanja na Markovu trgu.

Zdravko Marić, očekivano, ostaje ministar. „ZA“ njegov opoziv glasovalo je samo 50 zastupnika, dok je „protiv“ smjene bilo njih 77. Nijedan nije bio suzdržan.

Čvrstoća, ozbiljnost & stabilnost

Parlamentarna većina, predvođena HDZ-om, još jednom je iskazala čvrstoću, ozbiljnost i stabilnost.

Vlada RH ostaje u istom sastavu - Nastavljamo zajedno raditi na dobrobit hrvatskog gospodarstva & na kvalitetnijem životu građana!

Treća nije sreća

Marić je treći ministar čiju je dužnost propitivala oporba u aktualnom, 10. sazivu Hrvatskog sabora. Prije njega, test povjerenja prošli su ministri gospodarstva Tomislav Ćorić te zdravstva Vili Beroš.

„Nikad snažnija i složnija oporba“

Podjednaku je nemoć „nikad snažnija i složnija oporba“ - kako se vole tješiti i samoohrabrivati u prostoru i vremenu izgubljeni Grmoja i Raspudić - demonstrirala i na glasovanju o izmjenama Državnog proračuna RH za ovu godinu. I u ovom slučaju prikupili su samo 50 ruku, ali sada „protiv“.

Raspao se Cirkus "Oporba", završio je otužni show

Za rebalans je glasovalo 77 zastupnika, a nijedan nije bio suzdržan.

SDP-u se zasigurno nećemo ispričavati za ekonomska postignuća naše Vlade!

+2 milijuna kuna za bjelovarsku bolnicu

Hrvatski sabor prihvatio je pritom zastupnički amandman Mire Totgergelija (HDZ).

Njime se za opremanje bjelovarske Opće bolnice osigurava nešto više od dva milijuna kuna, čime će se - kako je istaknuo naš zastupnik i predsjednik bjelovarsko-bilogorskog Županijskog odbora HDZ-a - standard zdravstvenog sustava u BBŽ-u približiti državnom standardu.

Rebalans - dokaz da smo se ispravno postavili u krizi

Prije glasovanja, Branko Bačić je u ime Kluba zastupnika HDZ-a naglasio da je ovakav rebalans, kojim se povećao državni proračun za 2021. godinu, najbolji pokazatelj koliko se naša Vlada RH ispravno postavili u krizi izazvanoj COVID-om:

- Europska komisija podigla je procjenu rasta hrvatskog gospodarstva na 8.4%, čime smo se svrstali među tri najuspješnije države u Europskoj uniji. To govori da su Vlada i saborska većina iznašli pravi balans između zaštite zdravlja građana i interesa gospodarstva.

Europska komisija podigla prognozu gospodarskog rasta RH u 2021. s 5.4 na 8.1%. To je 3. najsnažniji rast u EU-u!

A A A