Vijesti
21. 11. 2021.

HRejting: HDZ i dalje raste! SDP nastavlja padati, a „NE Možemo“ ustrajno - tone!

Unatoč bjesomučnim nasrtajima udružene oporbe svih boja i zastava, HDZ-ov je rejting čvrst, stabilan, suveren. S oko 12 postotnih bodova razlike premoćno vodimo ispred ljevičarskih opcija. I prema HTV-ovu istraživanju antivakserski i antitesterski Domovinski pokret kontinuirano tavori ispod izbornog praga.

Može li predsjednik ijedne stranke u ovoj politički turbulentnoj godini ipak na kraju biti zadovoljan? - postavila je pitanje u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Tatjana Munižaba predstavljajući novi HRrejting.

I odmah je odgovorila: „Može - HDZ-ov! HDZ je i dalje 'ukopan' na broju jedan bez izgleda da mu itko tu poziciju uskoro ugrozi“.

Suvereni rejting

Unatoč bjesomučnim nasrtajima udružene oporbe svih boja i zastava, naš je rejting čvrst, stabilan, suveren.

Nema suverenističkijih poteza od Pelješkog mosta, nabave borbenih aviona & očuvanja 700.000 radnih mjesta!

3R ljevica (retrogradna, regresivna & rigidna)

Za HDZ bi trenutačno glasovalo 27.5% hrvatskih građana, a predstavnici retrogradne ljevice SDP (15.7%) i „NE Možemo“ (15.4%) za golemih 12 postotnih bodova slabiji su od nas.

Od oporbene nemoći & zloće, za Hrvatsku su daleko važnije teme viši kreditni rejting & poboljšane procjene gospodarskog rasta!

Hrvatska raste!

Štoviše, od svih političkih opcija iznad 10 postotnih bodova, jedino HDZ bilježi rast u odnosu na prošli mjesec (+0.19%).

HRejting: I dalje smo premoćno prvi! Unatoč nasrtajima udružene oporbe, HDZ nastavlja rasti & povećavati prednost spram ljevice!

Tomaševićevo posrnuće

Stranka „Malog Staljina“ Peđe Grbina i bombarderke Mirele Ahmetović nastavlja padati (-0.28%), dok inkompetentna, rigidna i socijalno bešćutna družina Tomislava Tomaševića i Ivane Kekin zvane Kundak ustrajno - tone! „NE Možemo“ je izgubilo dodatnih 0.78%.

Nakon raskola Domovinskog pokreta, Most je nekoliko mjeseci na 4. mjestu, u studenom s potporom od 8.0%.

„Junaci“ koji se boje testiranja

Antivakserski i antitesterski DP (4.5%) i prema HTV-ovu istraživanju stabilno pak tavori ispod izbornog praga. „Od Škorina odlaska ne uspijeva ga preskočiti. S novim predsjednikom Penavom pragu se samo malo približio“ - komentira Munižaba.

Hasanbegovićevo je pravo zaraziti se, ali ne i ugrožavati druge. Neka dođe u bolnicu vidjeti ljude koji se na respiratorima bore za život!

Očekivano, dodali bismo, kad je u DP-u ipak i dalje glavna „faca“ otužni Zlatko Hasanbegović.

Duboko ispod praga

Bez predizborne koalicije nitko drugi nema šanse ni približiti se ulasku u nacionalni parlament: HSS (1.6%), Centar Ivice Puljka zvanog Magla i defokusirani Fokus (po 1.5), Hrvatski suverenisti (1.4), IDS i Živi zid (po 1.2).

Sljedeće stranke ispod su „magične granice“ od jedan posto: HSU (0.9%), HNS (0.8), HSLS (0.6), Reformisti i BM 365 (po 0.5).

Glasna bez glasova

GLAS šampionke neshvaćenih priopćenja Anke Mrak Taritaš spao je, pretpostavljamo, na 0.14%.

Nova blamaža - 1/3 oporbe bojkotirala je samu sebe! Uspjeli su skupiti samo 50 ruku za opoziv Zdravka Marića

Neodlučnih je birača 16%.

Napomena:

HRejting, posljednji ove godine, proveden je od 15. do 17. studenog na uzorku od 1.400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2.95% , a pouzdanost istraživanja čak 95%.

A A A