Vijesti
23. 11. 2021.

Građani imaju izbor između anarhije i neodgovornih politikanata & onih koji su za red, sigurnost, zaštitu zdravlja i funkcioniranje gospodarstva!

(VIDEO) Plenković o sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća te klubova zastupnika HDZ-a u EP-u i Hrvatskom saboru: Prosvjed nije bio protiv cijepljenja - jer ono nije niti će biti obvezno - nego protiv testiranja. Bezbolno je i traje pola sekunde, no dio oporbe, poigravajući se s tuđim životima, i na tome želi profitirati, napraviti nered. Uz Milanovićevu podršku. Oko 10.500 građana već je umrlo od COVID-a - ne dolazi u obzir da ustuknemo pred jeftinim politikantima! * Prvi put od naše neovisnosti jedan francuski predsjednik, na moj poziv, dolazi u RH. U znak suradnje, ponudio sam Milanoviću da organizira večeru ili ručak s g. Macronom. No on je to odbio. Zašto? Morate njega pitati.

Donosimo ključne naglaske iz izjave predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva naše stranke te njegovih odgovora na novinarska pitanja:

U Vukovaru - dostojanstveno

Razmotrili smo sve aktualne teme i osvrnuli se na zbivanja prošlog tjedna. Zahvalili smo potpredsjedniku Vlade RH i zamjeniku predsjednika HDZ-a generalu Tomi Medvedu na organiziranju obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - koje je proteklo dostojanstveno.

Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar!

Milanović odbio večeru i/ili ručak s Macronom

Prvi put od naše samostalnosti jedan francuski predsjednik, na moj poziv, dolazi u bilateralni posjet Hrvatskoj. Kao dobri domaćin, u znak suradnje, ponudio sam predsjedniku RH da organizira večeru ili ručak s g. Emmanuelom Macronom. No on je to odbio, nije htio nijedno. Stoga ne možete govoriti o „nesuradnji dva brda“, nego o našoj korektnoj ponudi, a njegovom odbijanju. Zašto je tako postupio? To morate pitati g. Milanovića, a ne nas.

Kvantni skok u odnosima s Francuskom: Nabava Rafalea, strateško partnerstvo, potpora našem ulasku u Schengen i eurozonu!

Jučer, danas, sutra - Bitan je Schengen

Sutra, 24. studenog, stiže nam predsjednik Republike Francuske, večeras poljski premijer Mateusz Morawiecki, a jučer sam bio s predsjednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom. Hrvatska nabavlja 12 Rafalea, razgovaramo o našem ulasku u Schengen već u 1. polovici iduće godine, nastavljamo ispunjavati kriterije za pristupanje europodručju…

Slovenija je naš prijatelj i partner - Iznimno cijenimo potporu ulasku Hrvatske u Schengen & europodručje!

Bavimo se onim što je bitno, a bitne su i viša razina kreditnog rejtinga Hrvatske, i poboljšane procjene gospodarskog rasta, i povećana zaposlenost, i sjajna turistička godina, i borba protiv COVID-a i zdravstvena sigurnost…

Boje se vatice & testiranja od pola sekunde

U tom kontekstu osvrnuli smo se i na subotnji prosvjed koji je, bez dileme, imao dominantno politički karakter. To je jasno kao dan. To nije bio prosvjed protiv cijepljenja - jer ono, ponovit ću, neće biti obvezno! - nego protiv testiranja, koje je bezbolno i traje manje od sekunde.

Licemjeri koji su se zaštitili kao lički medvjedi, besramni politikanti & egzibicionisti žele profitirati preko tuđih života!

Lažni proroci & bešćutni sebičnjaci

Ali, neki politikanti, oporbeni „lideri“, poigravajući se s tuđim životima, i na pitanju testiranja htjeli bi profitirati i napraviti nered. „Mete“ su Vlada RH, parlamentarna većina i HDZ.

Hrvatski građani imaju izbor između anarhije i neodgovornog politikantstva te onih koji su za red, za zaštitu zdravlja, sigurnost, ali i funkcioniranje gospodarstva. Više od 10.000 naših sugrađana preminulo je od COVID-a ili s njim - Vlada RH nema taj „luksuz“ jeftinog političkog profiterstva. Ne dolazi u obzir da se ponašamo kao oni koji su neodgovorni.

Karijes s Pantovčaka

Razlika između njih i nas sada će se još bolje vidjeti jer će Vlada RH predložiti izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koje će jasno propisati kazne ne za građane, nego za odgovorne osobe u javnopravnim tijelima u kojima se ne poštuju protuepidemijske mjere. I Zakon će se primjenjivati na sve, bez iznimki. Ured Predsjednika RH nije izvan hrvatske države.

Milanović je vrhovni lažljivac & „vrhovnik“ u vrijeđanju svih koji stoje na putu njegovom egu!

Zakonski nacrt puštamo u javno savjetovanje te će do kraja ovog zasjedanja, koje traje do 15. prosinca, u jednom čitanju biti raspravljen u Hrvatskom saboru.

A A A