Vijesti
24. 11. 2021.

Pravosuđe je neovisno - nema nedodirljivih. Nema utjecanja, nema naloga politike, nema više one prakse iz vremena SDP-a!

(VIDEO) AKTUALAC (2). Andrej Plenković: Bernardiću, ništa niste naučili iz svog izbornog debakla od čak 25 razlike. Žao mi je. Za razliku od Grbinova i Vašeg prethodnika, koji se hvali da je znao za tajne izvide, ja za njih ne znam. Niti želim znati. * Arsene, jel' Ti žao što je Milanović danas više Petrovljev i Buljev, nego SDP-ov? Jel' Ti žao kada krši Zakon o obrani, i to zakon koji je - gle čuda - donijela Vlada čiji si bio ministar? Jel' Ti žao kada kao predsjednik RH ne čestita Dan državnosti? * Zastupnice Benčić, kako ide kadroviranje u ZG holdingu? To je ta neka nova, „transparentna“ metodologija upravljanja.

I u nastavku aktualnog prijepodneva predsjednik Vlade RH i HDZ-a u Hrvatskom je saboru „brisao pod“ s nemuštim zastupnicima udružene oporbe svih boja i zastava.  

SDP-ovci, bivši i preostali, pitajte svog Milanovića zašto otvoreno poziva na rušenje obrane od COVID-a, i to zbog testiranja od 0.3 sekunde!?

Donosimo ključne naglaske iz odgovora Andreja Plenkovića na zastupnička pitanja Davora Bernardića (SDP 2), Arsena Bauka (SDP 1) i Sandra Benčić (NE Možemo).

Vratio se Bero, ali ništa nije naučio! Žao nam je

Zastupniče Bernardiću, prvi put Vas čujem nakon naših sučeljavanja na parlamentarnim izborima 2020. godine. Long time no see. U međuvremenu su Vas izbacili iz SDP-a, no očito niste naučili nijednu lekciju iz toga bolnoga izbornog debakla od čak 25 razlike. Žao mi je. Imate tek 41 godinu, puno je prostora za Vaš napredak, ali se opet, bez imalo originalnosti, svodite na floskule i šuplje priče. 

HRejting: HDZ i dalje raste! SDP nastavlja padati, a „NE Možemo“ ustrajno - tone!

Da je pravosuđe „HDZ-ovo“, kao što imputirate, onda bih valjda digao telefonsku slušalicu i naložio predsjedniku Vrhovnog suda da se predmet Fimi media vrati na ponovno suđenje na Županijski sud, pa neka oni to rješavaju još jedno 10 godina. Ali toga - nema. Za razliku od Grbinova i Vašeg prethodnika Milanovića, koji se hvali da je znao za sve tajne izvide, ja za njih ne znam. Niti želim znati. Ne pada mi na pamet znati kakve izvide provode samostalna i neovisna pravosudna tijela.

Glavna ZG kadrovkinja voljela bi da se upravlja pravosuđem kao u doba SDP-a!

Zastupnice Benčić, kako Vam ide kadroviranje u Zagrebačkom holdingu? Zagrepčani bi voljeli znati koji to „naslov“ nosite da baš Vi budete glavni kadrovik platforme „Možemo“ u gradskim poduzećima? To je ta neka nova, „transparentna“ metodologija upravljanja. 

Tomašević nije dobio povjerenje Zagrepčana kako bi stalno naricao i tražio izlike u prošlosti, nego da rješava probleme!

Tvrdite, valjda po sebi, kako bih morao nešto kontrolirati? Ne moram. Ponavljam: pravosudna tijela rade samostalno i neovisno. Nema nedodirljivih, svako kazneno djelo ima svoje ime i prezime. Tko je kriv, neka odgovara! Nema „pokrivanja“, nema utjecanja, nema tajnih naloga i informiranja o tajnim izvidima. U najkraćem, nema više one prakse iz vremena SDP-ove vlade.  

SDP-ovci, jel' vam žao?!

Arsene, jel' Ti žao što je Milanović danas više Petrovljev i Buljev, nego SDP-ov? Jel' Ti žao kada kao predsjednik RH ne čestita Dan državnosti? Jel' Ti žao, Arsene, kada predsjednik kojeg si podržao krši Zakon o obrani, i to zakon koji je - gle čuda - donijela Vlada čiji si bio ministar? Jel' Ti žao što ničim izazvan krši Zakon o sudovima predlažući kandidatkinju mimo javnog poziva? Da sam na Tvom mjestu, meni bi bilo žao. 

Ne vjerujte lažnim prorocima koji se bešćutno poigravaju s tuđim životima!

Što se tiče ministra obrane Marija Banožića, njegova je pozicija stabilna. Sutra će upravo njegov potpis biti na milijardu eura vrijednom ugovoru o kupnji 12 Rafalea. Rebalansom proračuna Ministarstvo obrane dobilo je u 2021. 7 milijardi i 190 milijuna kuna. A mene samo zanima, Arsene, jel' Ti žao?!

A A A