Vijesti
30. 11. 2021.

Munjeviti rast BDP-a, najbrži u EU-u, najbolji je pokazatelj dobrog rada naše Vlade u najtežoj krizi od velikosrpske agresije naovamo!

(VIDEO) „RH u 3. kvartalu 2021. ima rast od rekordnih 15.8%, što potvrđuje da smo osigurali snažni gospodarski oporavak. Iznimno smo zadovoljni i posjetom francuskog predsjednika Macrona te, naravno, potpisivanjem ugovora o borbenim avionima. Pandemija? Blagi pad broja novozaraženih ohrabruje, ali je i dalje visok. Moramo ustrajati u odgovornom ponašanju, primjeni COVID potvrda i nastavku cijepljenja, koje najbolje štiti od težih oblika bolesti“ - istaknuo je Branko Bačić nakon sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a, pred novinare je stao potpredsjednik naše stranke Branko Bačić. Donosimo ključne poruke:

Borbeni avioni & strateško partnerstvo

Analizirajući minule događaje, izrazili smo zadovoljstvo, iznimno zadovoljstvo, posjetom francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj i, naravno, potpisivanjem ugovora o borbenim avionima i sporazuma o strateškom partnerstvu.

Strateškim partnerstvom s Francuskom jačamo geopolitičku važnost Hrvatske, a nabavom Rafalea podižemo vojnu sposobnost na dosad neviđenu razinu!

Rekordni rast BDP-a

Od zbivanja ovog tjedna, pripremili smo se za raspravu u Hrvatskom saboru o državnom proračunu za iduću godinu, koji se temelji na procijenjenom rastu BDP-a u 2021. od čak 9%, što je najbolji pokazatelj dobrog rada i Vlade RH i Stožera u najtežoj krizi od velikosrpske agresije naovamo.

Hrvatsko gospodarstvo u 3. kvartalu poraslo rekordnih 15.8% - što svjedoči o našem brzom i snažnom oporavku!

Hrvatska u 3. kvartalu ove godine ima rast od rekordnih 15.8% - najveći u cijeloj Europskoj uniji! - što potvrđuje da smo osigurali brzi gospodarski oporavak. Godinu dana nakon velikog pada BDP-a uspjeli smo se vratiti na razinu prije same krize. To znači i da smo se ispravno postavili u borbi protiv pandemije. 

CROBAROMETAR: HDZ i dalje premoćno, uvjerljivo prvi. Imamo daleko veći rejting nego SDP i „NE Možemo“ skupa!

Odgovorno ponašanje, COVID potvrde & cijepljenje

Blagi pad broja novozaraženih ohrabruje, ali je i dalje visok. Od COVID-a je u zadnjih 24 sata umrlo 67 naših sugrađana. Moramo ustrajati u odgovornom ponašanju, primjeni digitalnih potvrda i nastavku cijepljenja, koje najbolje štiti od težih oblika bolesti.

Ne vjerujte lažnim prorocima koji se bešćutno poigravaju s tuđim životima!

U petak je Stožer donio novu mjeru, o čemu je također izvijestio potpredsjednik Vlade Davor Božinović, kojom se ograničava ulazak u RH radi zaštite od novog, opasnog soja - omikron. Gotovo sve članice EU-a provode tu mjeru. 

SDP-ovci, bivši i preostali, pitajte svog Milanovića zašto otvoreno poziva na rušenje obrane od COVID-a, i to zbog testiranja od 0.3 sekunde!?

Novo vodstvo Mladeži HDZ-a

Na sjednici su sudjelovali i novoizabrani članovi Predsjedništva Mladeži HDZ-a. U nedjelju su, naime, diljem Hrvatske u MHDZ-u održani izbori po načelu „jedan član - jedan glas“, a za predsjednika je izabran Maksimilijan Šimrak, kojem smo čestitali na izboru.

Maksimilijan Šimrak - novi predsjednik Mladeži HDZ-a: Usmjereni smo na kvalitetu života mladih & njihovo još snažnije uključivanje u društvo!

Milanović opet politizira & krši zakon

Milanović i njegovi novi pokušaji politizacije Hrvatske vojske? Svi se moraju držati Ustava te Zakona o fiskalnoj odgovornosti i Zakona o obrani, koji je donesen upravo u mandatu njegove, SDP-ove Vlade.

Ministar obrane odgovorna je osoba koja potpisuje MORH-ove rashode - od Rafalea preko uređenja vojarni do obračuna dnevnica. To je činjenica koju moraju poštivati i predsjednik RH i načelnik Glavnog stožera. Protuzakonito je i neprimjereno, temeljem zapovijedi načelnika GS-a, htjeti zaobilaziti ministra pri odobravanju i plaćanju troškova. Nije dobro da se Milanović igra nadjačavanja preko leđa hrvatskih vojnika.

Milanović je vrhovni lažljivac & „vrhovnik“ u vrijeđanju svih koji stoje na putu njegovom egu!

MALENICA: Očekujemo da glavna državna odvjetnica razjasni špekulacije

Nakon sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a, u središnjici je izjavu  dao i ministar pravosuđa i uprave (i član središnjeg odbora HDZ-a) Ivan Malenica:

Osuda rasističkog napada

Osuđujemo rasistički napad na djelatnike tvrtke Rimac Automobili. G. Mate Rimac hvalevrijedan je za Hrvatsku i naše gospodarstvo. Odmah nakon izgreda kontaktirali smo ga iz Banskih dvora te mu dali podršku.

Nadzor u predmetu „Softver“

DORH, USKOK i slučaj „Softver“? Glavna državna odvjetnica i dalje ima podršku Vlade, ali očekujemo da razjasni špekulacije u javnosti i izvijesti o provedenom internom nadzoru u tom predmetu. Ne, nisam mogao poslati pravosudnu inspekciju u USKOK - ovlasti ministra pravosuđa tu su prilično sužene. Temeljem Zakona o državnom odvjetništvu, putem pravosudne inspekcije imam mogućnost nadzora samo nad radom državno odvjetničke uprave, a ne i nad konkretnim predmetima.

A A A